Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Birmingham ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Birmingham

Birmingham is de tweede stad van Engeland en is net als de omliggende regio een echte aanrader om te bezoeken. De stad heeft een industriële geschiedenis en is door het compacte centrum ideaal voor een stedentrip. In de directe omgeving van Birmingham vind je veel groen en mooie kastelen. Met als hoogtepunt kasteel Warwick. De mooie natuur in de regio kun je prima combineren met een dagje Birmingham. Het beste van twee werelden! Lees hier gauw verder wat je allemaal van Birmingham en omgeving kunt verwachten.

Wat is er te doen in Birmingham?

Birmingham heeft ruim 1 miljoen inwoners en is daarmee de tweede stad van Engeland. De geschiedenis van de stad zie je terug aan de kleine arbeidershuisjes uit de 19de eeuw. Deze woningen werden met de ruggen tegen elkaar gemaakt en worden daarom de ‘back to backs’ genoemd. Tegenwoordig zijn de arbeidershuizen gerestaureerd en is een 2 uur durende rondleiding door de wijk een echte aanrader. Dat geldt ook voor Cadbury World waar je als een soort Sjakie in de chocoladefabriek alles te weten komt over chocolade. Van productie tot proeven. Shoppen kun je als de beste in The Bullring. En mooie architectuur is er ook genoeg in Birmingham. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de kleinste kathedralen van Engeland: de 45 meter hoge barokke St. Philip’s Cathedral, een echte aanrader!

Naast industriestad heeft Birmingham ook een grote naam op het gebied van juweliers. 40% van alle Britste sieraden komt namelijk uit deze stad. Tip: als je van juwelen en sieraden houdt is de beroemde wijk Jewellery Quarter een echte aanrader. Hou je meer van flora en fauna? Dan mag een bezoekje aan de Botanical Garden en the National Sea Life Centre echt niet ontbreken!

De omgeving van Birmingham

In de groene omgeving van Birmingham kun je prachtig wandelen en fietsen. Een van de vele Nature Parks die je kunt bezoeken is Sutton Park. In dit park van zo’n 1000 hectare – een van de grootste van Europa – vind je uitgestrekte natuur met onder andere bossen, open heide, 7 meren en moerassen. Ook zie je in het park runderen en wilde pony’s.

Een van de meest imposante en oudste kastelen van Engeland vind je op een uurtje afstand van Birmingham. Warwick Castle werd al in 1068 gebouwd en is daarmee ouder dan België. Leuk weetje: de krachtigste katapult ter wereld staat op het domein van dit kasteel. Het moordwapen is zo’n 20 meter hoog en kan projectielen met 200 kilometer per uur tot 300 meter ver afschieten. In en rondom het kasteelcomplex zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Zo zijn er verschillende tentoonstellingen, wapenkamers, wachttorens, kerkers en tuinen die je allemaal kunt bezichtigen.

Weer en beste reistijd naar Birmingham

Birmingham en de omliggende regio kun je het beste bezoeken tussen mei en september. Dan valt het gemiddeld gezien mee met de neerslag en worden de hoogste temperaturen bereikt. Ideaal als je wilt genieten van de prachtige natuur en mooie bezienswaardigheden. Boek nu jouw volgende vakantie naar Birmingham bij Prijsvrij Vakanties.

Populaire vakanties Birmingham