Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Samos ×
    • Pythagorion ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Pythagorion

Voor een ontspannen strandvakantie pak je het vliegtuig naar Pythagorion. De authentieke stad is gelegen op het eiland Samos in Griekenland en is herleid van de wiskundige Pythagoras. Elk jaar keren vele toeristen terug naar Pythagorion, en dat is niet voor niks. Rustige stranden, een gezellige haven en indrukwekkende historische hoogtepunten kenmerken het stadje. Je combineert hier dan ook volop natuur met stad en cultuur. Geniet van lekkere drankjes aan de haven terwijl je de kleurrijke boten ziet aanmeren. Bewandel de populaire blauwe straat of bezoek de Lykourgos Logothetis toren. En wil je een dagtripje maken? Een leuke aanrader is het Megali Lakka strand. In Pythagorion kan je rekenen op een heerlijke vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Pythagorion

Op vakantie naar het historische Pythagorion

Aan de zuidkust van Samos ligt het authentieke stadje Pythagorion, genoemd naar de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras. De historie is nog duidelijk zichtbaar in dit Griekse stadje. Wandel door het openluchttheater en ontdek de oude stadsmuren en de havens. Er is nog zeven kilometer van de lange muur, met torens en poorten, bewaard gebleven. Tevens zijn er nog oude Romeinse baden te vinden.

Bezienswaardigheden Pythagorion

Hedendaags is Pythagorion een sfeervolle stad waar in veel kleine straten met talloze oude, witte huizen te zien zijn. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft vele archeologische schatten te bieden. Ontdek de pracht en praal van Pythagorion tijdens een wandeling door het centrum. Op de heuvel staat het indrukwekkende klooster Panagia Spiliani waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. De Eupalinos tunnel, wat ooit een aquaduct was, is ook zeker een bezichtiging waard tijdens je vakantie. Evenals het Lykourgos Logothetis kasteel met zijn twee Romeinse galerijen en een mooie kerk in de tuin. Enkele andere tips zijn het heiligdom van Heraion, het archeologisch museum en de Metamorphosis kerk. 

Griekse gezelligheid in de haven

De place to be is de haven met zijn mooie boulevard en vele tavernes, terrasjes, bars en restaurants. Het is er prima toeven. Geniet van een heerlijk drankje en hapje onder het genot van Griekse muziek en traditionele dans. Daarnaast zijn er kleine winkels te vinden. Ook kun je er het monument van Pythagoras bewonderen en vertrekken er vanaf hier prachtige boottrips. Bijvoorbeeld naar het eiland Samiopoula of Patmos. 

Zonnen op het strand van Pythagorion

Een vakantie in Pythagorion staat in het teken van vele historische bezienswaardigheden. Maar voor iedereen die even niet wil cultuur snuiven kan terecht op een van de prachtige zand- en kiezelstranden. Het meest bekende strand is Potokaki. Maar ook Remataki, waar het strand langzaamaan de zee inloopt en dus ideaal is voor een kindvriendelijke vakantie. Geniet van de Mediterrane zonnestralen op een ligbedje, neem een duik in zee of ga duiken. 

Pythagorion: beste reistijd & klimaat 

Ga je op vakantie in de zomer (juli en augustus) dan geniet je van warme dagen, weinig regen en aangenaam zeewater. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 30 graden, best wel warm dus. Mocht dat je even teveel worden dan zoek je de verkoeling op in de zee of het zwembad. Ook zijn de avonden vrij mild, zo kun je toch fijn slapen. Wil je in de lente gaan, dan is Pythagorion ook ideaal. Het is dan nog steeds zo'n 20 graden, maar heb je wel iets meer kans op regen en kouder zeewater. Daarom raden wij aan om de stad te bezoeken tussen juni en september.

Het prachtige openluchttheater gecombineerd met sfeervolle stranden maken van het pittoreske Pythagorion een unieke vakantiebestemming. Bekijk alvast de moderne hotels voor ieders budget en boek een zorgeloze vakantie naar Pythagorion.