Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Samos ×
    • Ireon ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Aan de zuidkust van Samos, het eiland dat bekend staat om haar wijnen en Pythagoras, vind je het kleine vissersdorp Ireon. Deze vakantiebestemming is langzaam aan het uitgroeien tot een volwaardige badplaats, maar dan zonder haar charme of authenticiteit te verliezen. Ireon is namelijk een plek met een zeer rijke historie. Zo heeft ze haar naam te danken aan de Griekse godin Hera, die volgens de mythe is geboren in dit dorpje. Tel hier prachtige baaitjes zoals 'Pappa Beach', een gemoedelijke boulevard en fantastische hotels bij op en je begrijpt wel waarom Ireon zo'n geliefde bestemming in Griekenland is. Hoog tijd dat jij het zonovergoten Ireon zelf gaat ontdekken tijdens een vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Ireon

Vakantie Ireon: gemoedelijk badplaatsje

Dit mooie vissersdorp is de gemoedelijkheid zelve. Er hangt een relaxte sfeer en massale resorts en toeristische horecagelegenheden kom je niet tegen in Ireon. De minimarktjes, souvenirwinkels en taverna's schetsen hier een idyllisch en authentiek vakantiebeeld. Ireon is heerlijk klein, wat betekent dat je bijna alles te voet kan bereiken. Loop bijvoorbeeld over de boulevard vol Griekse taverna's, welke direct aan zee liggen. De boulevard leidt je naar het kleine haventje, van waaruit iedere dag verse vis wordt gevangen. Of struin naar de schitterende baaitjes in en rondom Ireon. Je kunt zelfs naar de ruïnes van de Tempel van Hera lopen. Deze tempel schijnt de grootste tempel van Griekenland te zijn geweest en zou uit 155 pilaren hebben bestaan. Liefhebbers van de Griekse Oudheid mogen deze bijzondere highlight niet missen tijdens hun vakantie. 

Geniet van de stranden in Ireon, Samos

Rondom deze vakantiebestemming vind je mooie citrus- en olijfgaarden, die fel afsteken tegen het azuurblauwe zeewater. Verwacht geen langgerekte zandstranden, want schattige baaitjes vormen hier de kustlijn. In de omgeving van Ireon vind je voornamelijk kiezelstrandjes met hier en daar een taverna en ligbedjes. Zo ligt ook het beroemde 'Pappa Beach' in Ireon. Met haar grillige rotsen, helderblauw water en gekleurde vissersbootjes is dit strand wel heel bijzonder: een absolute must-see! Vergeet je snorkel niet, want de onderwaterwereld is er even prachtig als het strand zelf. Op de stranden in Ireon geniet van de warme, Griekse zon en kom je helemaal tot rust. 

Zonvakantie in Ireon van mei tot en met oktober

Ireon is vlak bij de kust van Turkije gelegen, wat natuurlijk al verklapt dat het hier het hele jaar door heerlijk weer is. Met name van mei tot en met oktober kun je van een zonovergoten vakantie genieten in Ireon. De temperatuur ligt in deze maanden gemiddeld tussen de 22 en 31 graden en regen valt er nauwelijks. Het kwik daalt in de koudere maanden niet snel onder de 10 graden, maar er valt zo nu en dan wel een flinke bui. De zon schijnt in Ireon jaarrond minstens 5 uur per dag en soms zelfs 11 uur. Heerlijk!

Ben je ervan overtuigd dat het gemoedelijke Ireon jouw volgende vakantiebestemming wordt? Vind dan je favoriete hotel binnen ons aanbod en geniet van heerlijk eten, stranden en historie tijdens een vakantie in Ireon!