Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Agia Marina ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Agia Marina

Agia Marina is een veelzijdige vakantiebestemming op het Griekse eiland Kreta. Het ligt in het noordwesten van het eiland en is heel makkelijk te bereiken vanuit Chania. De badplaats staat bekend om haar traditionele straatjes, prachtige stranden en als uitvalsbasis voor veel bezienswaardigheden in de omgeving. Het zachte zandstrand is lang, schoon en favoriet bij zowel gezinnen met kinderen als stellen. Vanuit je hotel of appartement loop je zo naar Agia Marina Beach, waar je heerlijk kan genieten van het lekkere weer. Ook toe aan een flinke dosis vitamine D? Of een gezellige plek in Griekenland waar je echt geniet van een ontspannen tijd? Dan is een vakantie naar Agia Marina de perfecte bestemming voor jou!

Lees meer

Populaire vakanties Agia Marina

Zonvakantie Agia Marina: voor iedereen

Agia Marina bestaat als het ware uit twee delen. Je hebt het oude centrum vol smalle straatjes en een dorsplein. Hier vind je traditionele tavernes, authentieke Kretenzer huisjes en winkels om heerlijk langsheen te struinen. Precies waar Griekenland zo bekend om staat! Boven op de heuvel bij het oude centrum zie je de kerk van Agia Marina staan. Naar deze kerk is het dorp vernoemd.

Richting het strand loop je juist door het moderne deel van het dorp. Dit is het gebied dat vooral uit hotels en appartementen bestaat voor vakantiegangers. Hier begint je vakantie in Agia Marina in een prachtig hotel of appartement. Of als je echt alleen het beste uit je verblijf wilt halen: in een van de luxe resorts waar je goed in de watten wordt gelegd. Er zijn ook veel restaurants en echte Griekse tavernes te vinden in deze omgeving. 

Strand Agia Marina

Op Agia Marina Beach zijn tal van ligstoelen en parasols beschikbaar. Het strand is verbonden met het strand van het nabijgelegen Platania Beach, dat ook al zo’n heerlijke plek is. Aan ruimte op het strand dus geen gebrek. En heb je zin om even wat actiefs te doen? Watersporten als waterskiën en scubaduiken worden volop aangeboden zodat je even je energie kwijt kan. 

Activiteiten nabij Agia Marina

Agia Marina is niet alleen een geweldige bestemming voor een ontspannen vakantie. Het is ook een hele goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Rondom het dorp kun je bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken. Een van de leukste wandelingen om te maken is die naar watergrot Nerospilia. Hier kan je enorme ondergrondse stalactieten en stalagmieten bewonderen.

Voor de kust van Agia Marina ligt het eiland Agioi Theodoroi. Een eiland waarop wilde geiten leven. Het is niet zomaar toegestaan om zonder vergunning het eiland op te gaan. Maar je kan er wel omheen varen in een bootje of met een waterfiets. Dat is nog eens leuk om te doen tijdens je vakantie.                           

Beste reistijd naar Agia Marina

De kans op mooi weer tijdens je vakantie in Agia Marina is enorm. De beste reistijd voor dit deel van Kreta is van mei tot en met september. Er valt dan bijna geen neerslag en de temperaturen lopen op tot ver in de twintig graden. Vanaf juni komt ook de watertemperatuur boven de twintig graden uit. Daarmee is het heerlijk om te zwemmen in de zee.