Da Vinci Code
Auteur: Kim Gepubliceerd op: 06-06-2021
De immens populaire film de Da Vinci Code is voor een groot deel opgenomen in het mooie Parijs. Tijdens deze spannende film vol mysteries zie je diverse mooie stukjes van Parijs voorbijkomen, die je écht een keer in real life gezien wil hebben. Ga met ons mee naar de Franse hoofdstad en treed in de voetsporen van Robert Langdon!
Cultuur snuiven in het Louvre
“Een litteken op het gezicht van Parijs”, noemde politiebaas Bezu Fache de ingang van het Louvre in de Da Vinci Code. Het beroemde museum in Parijs is het plaats delict van een moordzaak waar Robert Langdon onverwacht bij betrokken raakt.
Het Louvre is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Sinds 1793 is het Louvre een museum en het is ook gelijk één van de oudste en rijkste musea ter wereld. In 1989 werd de grote glazen en metalen piramide onthuld, die als hoofdingang van het museum fungeert. Bezoek de ingang van het Louvre ook eens als het donker is: de moderne piramide verlicht dan haar hele omgeving. Zeer indrukwekkend! In het museum zelf vind je onder andere de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Zoals je ook in de film gezien zult hebben, hangt dit kunstwerk in La Grande Galerie. Verder vind je hier een grote collectie verdeeld in acht afdelingen. Het Louvre museum is hoe dan ook een must tijdens een bezoek aan Parijs!
Shoppen in de Champs-Elysées
De vluchtroute van Sophie en Robert uit het Louvre museum gaat over de beroemde Champs-Elysées, richting de zeer indrukwekkende Arc de Triomphe.
Arc de Triomphe
Een wandeling over de Champs-Elysées is zeker bijzonder. Het is de meest exclusieve winkelstraat van Parijs. Hier tref je de ambassade aan, luxueuze hotels, restaurants en designershops. Met een gemiddelde huurprijs van € 9.000,- per jaar per vierkante meter is een pand aan deze prachtige boulevard alleen mogelijk voor de meest exclusieve merken. Shopliefhebbers kunnen hun hart in ieder geval ophalen tijdens een stedentrip naar Parijs!
Bois de Boulogne: de longen van Parijs
Nadat Robert en Sophie de Franse politie van zich hebben afgeschud vertrekken ze via het Bois de Boulogne naar de depositobank van Zurich. Het Bois de Boulogne is een reusachtig park in het zestiende arrondissement van Parijs en bestaat sinds 1852. Je vindt hier meer dan 35 km aan wandelpaden en ongeveer 8 km aan fietspaden. Verder is hier ook een 19e-eeuwse waterval met 2 grotten, een rosarium en zelfs een dierentuin. Het prachtige bos wordt ook wel 'de longen van Parijs' genoemd. Zowel in de zomer als in de winter is het hier heerlijk!
Bois de Boulogne
Eglise Saint-Sulpice
De albinomonnik Silas jaagt net als Robert Langdon op de ontcijfering van de code. Hij denkt in de kerk Saint-Sulpice een belangrijke aanwijzing te vinden onder de koperen lijn in de vloer van de kerk, de 'Rose Ligne'. De Saint-Sulpice is na de Notre Dame de grootste kerk van Parijs. Je vind hier muurschilderingen van Eugene Delacroix en het Cavaillé Coll Orgel, één van de meest indrukwekkende orgels ter wereld. Aanrader!
Saint-Sulpice Kerk in Parijs
Rose Ligne: de ader van Parijs
De Rose Ligne is de nulmeridiaan door het hart van Parijs. In 1987 heeft de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets een monument gemaakt ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan van de republiek. Het kunstwerk bestaat uit een reeks van 135 bronzen plaatjes die precies op de nul-Meridiaan liggen van noord naar zuid, dwars door Parijs over een lengte van ongeveer 9,5 km. Tijdens je bezoek aan Parijs zal je de plaatjes zeker tegenkomen in de straten. En je kan natuurlijk niet anders dan even aan de Da Vinci Code denken wanneer je de lijn passeert.
Kortom: wil jij in de voetsporen van Robert Langdon treden? Breng dan een bezoek aan het geweldige Parijs!