Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Languedoc ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Languedoc

Een vakantie naar Languedoc? Deze populaire regio ligt in Zuid-Frankrijk en beschikt over een mediterraan klimaat. Het landschap is erg gevarieerd, waardoor er genoeg te doen is voor iedereen. Wandel door de kloof van Gorges de la Fou, bezoek de bruisende stad Montpellier, wandel door de Pyreneeën of proef de lekkerste wijnen op één van de vele wijngaarden die in deze regio te vinden zijn. Een bezoekje aan het beroemde aquaduct Pont du Gard is ook zeker de moeite waard! Liever een zon, zee en strand vakantie? Languedoc beschikt ook over heerlijke zandstranden! Waar ga jij heen tijdens je vakantie Languedoc? Bekijk snel ons aanbod!

Lees meer

Populaire vakanties Languedoc

Ligging Languedoc

Languedoc-Roussillon is al jaren een geliefde regio voor Nederlandse vakantiegangers. De regio ligt in het zuiden van Frankrijk en grenst aan onder andere aan de Pyreneeën en de Middellandse Zee. De streek is verdeeld in Haut-Languedoc en Bas-Languedoc. Bekende steden die je tijdens de vakantie niet moet vergeten te bezoeken zijn Montpellier en Perpignan.

Landschap Languedoc

Languedoc-Roussillon grenst aan zowel de zee als de bergen en dat geeft de regio een enorm contrasterend, maar fascinerend landschap. Aan de oostkant levert dat een ruim 200 kilometer lange kustlijn op, terwijl je aan de westkant de hoge bergtoppen van de Pyreneeën vindt, die uitstekend geschikt zijn voor een wintersportvakantie. De zuid Franse regio kent vele meren en moerassen en wordt gedomineerd door wijngaarden. De regio is dan ook al eeuwen lang bezig met het produceren van wijnen.

Bezienswaardigheden Languedoc

De voormalige hoofdstad van Languedoc-Roussillon is Llívia. Llívia behoort nu echter tot het Spaanse Girona, in Catalonië. De stad is dus een volledig Spaanse enclave, omgeven door Frans grondgebied. Een belangrijke bezienswaardigheid is het Canal du Midi. Dit kanaal is in de 17e eeuw gegraven en loopt dwars door de regio. Het kanaal heeft vele bruggen, sluizen en aquaducten. Sinds 1996 staat het kanaal op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en dat is voor vele vakantiegangers in Languedoc-Roussillon een goede reden om naar Canal du Midi te gaan kijken.