Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Ile De France ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Ile De France

Op 5 uur rijden van Utrecht vind je de mooie regio Île-de-France. Hoewel Île-de-France de kleinste regio van het vaste land van Frankrijk is, is het wel de regio met de meeste inwoners. Dit komt omdat de hoofdstad, Parijs, het middelpunt van de regio vormt. Een bezoekje aan de stad van de liefde mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze provincie. Maar Île-de-France heeft meer te bieden dan Parijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van de pretparken Disneyland Paris en Parc Astérix? Of de prachtige kastelen Château de Versailles en Château de Fontainebleau. Bekijk de schilderachtige dorpjes Auvers-sur-Oise en Provins en geniet van de heerlijke Franse keuken tijdens jouw vakantie in Île-de-France.

Lees meer

Populaire vakanties Ile De France

Het middelpunt van île-de-France: Parijs

Parijs is het middelpunt van de regio. Hier vind je talloze bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame en de Champs-Élysées. Snuif cultuur op in de vele musea die de stad rijk is. Bekijk de wereldberoemde Mona Lisa en loop door de leuke wijken. Laat een leuke karikatuurtekening maken in de artistieke wijk Montmartre of loop door pittoreske straatjes en drink een lekker drankje op één van de vele terrasjes. De wijk Le Marais is een van de oudste wijken van de stad met talloze restaurantjes, bakkertjes en kunstgalerijen. In La Ville Lumière, zoals de stad wordt genoemd, is van alles te beleven. Dat geldt trouwens ook voor de rest van de regio.

De pretparken van île-de-France

Jong en oud kunnen zich vermaken in de leuke pretparken Disneyland Paris en Parc Astérix. Disneyland Paris, op zo’n 45 kilometer van Parijs, is het bekendste en populairste pretpark van Europa. Beleef een magische dag als je door de twee Parken van Disney loopt waar je de Disney figuren op praalwagens voorbij ziet komen. Stap in een van de coole achtbanen of bekijk het prachtige sprookjeskasteel. Bij Prijsvrij Vakanties vind je de beste deals om er een magisch verblijf van te maken. 

Parc Astérix is een pretpark met als thema de stripfiguren Asterix en Obelix. In het pretpark van de twee vrienden zijn verschillende spannende achtbanen en andere leuke attracties te vinden. Ook worden er shows opgevoerd. Het pretpark ligt zo’n 30 kilometer ten noorden van Parijs.

De prachtige kastelen van île-de-France

Net buiten Parijs ligt misschien wel het mooiste kasteel van heel Frankrijk; Château de Versailles. Dit was de woonplaats van de bekende koning Lodewijk XIV. Het kasteel heeft een erg luxe en extravagante stijl en is een van de grootste kastelen ter wereld. Het kasteel telt maar liefst 226 woningen en 550 appartementen. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de Spiegelzaal. In deze zaal werd in 1919 het Vredesverdrag van Versailles geschreven, wat het einde van de Eerste Wereldoorlog betekende. Overigens is niet alleen het kasteel een bezoekje waard. Ook de omringende tuinen met vele vijvers, fonteinen en bloemenperken zijn een aanrader.

Château de Fontainebleau ligt ten zuiden van Parijs in een mooie bosrijke omgeving. Vroeger was dit kasteel het jachtverblijf van Franse koningen. Het kasteel is ook bewoond geweest door Napoleon. Vandaar dat je bij dit prachtige kasteel ook een museum vindt dat aan hem is toegewijd. Bekijk verschillende vertrekken van het kasteel en krijg zo een goede indruk van het luxe leven van de Franse koningen. Net als bij Château de Versailles zijn ook hier de groene kasteeltuinen prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken. Dat geldt ook voor het nabijgelegen bos, Forêt de Fontainebleau.

De schilderachtige plaatsjes van Île-de-France

Een van de mooiste plaatsen van Île-de-France is Provins. Als je door de smalle straatjes loopt, de oude gebouwen bekijkt en de mooie monumenten ziet, snap je waarom dit stadje op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de 44 meter hoge Tour de César, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het stadje. Het gezellig plein in het centrum, Place Le Châtel, is de ideale plek om de oude huisjes te bekijken of wat te eten in een van de gezellige restaurantjes.

Ten noorden van Parijs vind je het schilderachtige dorpje Auvers-sur-Oise. Dit dorpje diende als grote inspiratiebron van veel beroemde schilders als Pissarro, Cézanne en Van Gogh – die er zijn laatste jaren doorbracht. Het huis waar de beroemde Nederlandse schilder een einde maakte aan zijn leven kun je hier bekijken. Net als zijn graf. In het dorpje vind je veel groen en charmante huisjes. Ook vind je in het dorpje een museum van de schilder Daubigny.

Île-de-France: weer en beste reistijd

Île-de-France kun je het hele jaar door bezoeken. De beste maanden, met de minste neerslag en meeste kans op zon, zijn de zomermaanden. Van juni tot september stijgt het kwik boven de 20 graden, met kans op tropische temperaturen in juli en augustus.

De beste deals naar Île-de-France

Wil jij er lekker een paar dagen tussenuit of heb je zin in een fijne zomervakantie? Ga dan op reis naar Île-de-France. Deze regio in Frankrijk biedt alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie. Ontdek daarom snel onze beste deals naar Île-de-France en beleef het zelf.