Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Konigswinter ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Konigswinter

Königswinter telt ruim 40.000 inwoners en is één van de meest bezochte plaatsen aan de Rijn in Duitsland. Het dankt zijn succes aan zijn goede ligging bij het Siebengebirge en natuurlijk door de Drachenfels, gelegen op een legendarische rots van 321 meter hoogte, met een mooi uitzicht over de Rijn en de grillige contouren van het met bos bedekte Zevengebergte. Op de top van de Drachenfels bevindt zich de ruïne van een gelijknamig kasteel. Iets lager bevindt zich slot Drachenburg uit het einde van de 19e eeuw. Door de legende van Siegfried, het kasteel en het slot, maar vooral door het weidse uitzicht vanaf de ruïne op de Rijn, is het tegenwoordig een belangrijke toeristische trekpleister.

Lees meer

Populaire vakanties Konigswinter

Ligging Königswinter

Königswinter is gelegen in landkreis Rhein-Sieg-Kreis, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze Duitse plaats ligt aan de rivier de Rijn en het oude Zevengebergte. Ook vind je Hotel Petersberg hier, in dit hotel trouwde Michael Schumacher. Ook verbleven er al heel wat staatshoofden en andere bekende personen. De top van de Drachenfels is te bereiken door middel van de Drachenfelsbahn en biedt een panoramisch uitzicht over de Rijnvallei.

Bezienswaardigheden Königswinter

In Königswinter zal niemand zich vervelen. Er zijn voldoende activiteiten te doen en ook wandelen en fietsen kan er in een aangename omgeving. Winkelliefhebbers kunnen er naar hartenlust shoppen en ook voor gezinnen zijn er leuke activiteiten te doen. Daarnaast kunnen wijnliefhebbers ook terecht in deze streek!

Op de top van het Zevengebergte, heb je een fantastisch uitzicht over de rivier de Rijn en ver daarbuiten. Het is de ideale plek om te genieten en te ontspannen. Op deze top staat ook de ruïne de Drachenfels. Iets lager gelegen dan deze ruïne staat het prachtige sprookjeskasteel Schloss Drachenburg, welke mogelijk is te bezoeken. Het kasteel is tot in de puntjes afgewerkt en binnenin zijn er zeer mooie muurschilderingen te bewonderen. Via de historische spoorlijn uit de 19e eeuw, de Drachenfelsbahn, is het mogelijk om het kasteel en de ruïne te bezichtigen. Wanneer je liever loopt, is dat ook mogelijk. Bij het kleine station begint een leuk wandelpad dat je in ongeveer een half uur naar het kasteel brengt. Verder zijn er ook nog een saunapark, een natuurpark en een openluchtzwembad te bezoeken in Königswinter.

Dit is zonder twijfel een vakantiebestemming met een perfecte ligging en veel mogelijkheden! Bekijk snel het aanbod op onze website om jouw perfecte hotel te vinden.