Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De Rijn is één van de langste rivieren van Europa en stroomt onder andere door Duitsland. De regio wordt ook wel Noordrijn-Westfalen, of in het Duits Nordrhein-Westfalen genoemd en vormt één van de zestien deelstaten van het land. In de buurt van de Rijn liggen prachtige kastelen en gezellige oude dorpjes en steden. Bezoek bijvoorbeeld het wijndorp Assmannhausen, de Romeinse stad Bingen of het stadje Rüdesheim. Ook de prachtige steden Keulen en Düsseldorf zijn goed te bereiken. Verder zijn er genoeg activiteiten te doen, ga bijvoorbeeld fietsen of wandelen en geniet aan het einde van de dag op een terrasje van een typische currywurst en een lekker biertje! Waar ga jij naar toe tijdens je vakantie aan de Rijn?

Lees meer

Populaire vakanties Rijn

Vakantie Rijn

Een vakantie aan de Rijn is een vriendelijke en bosrijke vakantiebestemming in Duitsland. De regio ligt in het westen van het land en grenst aan zowel België als Nederland. Vaak wordt de vakantieregio in één adem genoemd met het industriële Ruhrgebied, maar het overgrote deel van Noord-Rijnland-Westfalen bestaat uit bossen en agrarische gebieden.

Bezienswaardigheden vakantie Rijn

Langs de Rijn liggen vele gezellige dorpjes en steden, een aantal bekende zijn Bingen, Rüdesheim, Assmannshausen, Bacharach, Sankt Goar, Kestert en Boppard. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Ook liggen de grotere steden Keulen en Düsseldorf in de buurt! Ben je in Keulen? Ga dan ook zeker met de kabelbaan over de Rijn, waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Verder kan je hier goed cultuursnuiven, bezoek bijvoorbeeld één van de vele musea of bekijk de prachtige architectonische gebouwen!

Het in deze regio gelegen Sauerland is bij Nederlanders zeer geliefd als wintersport bestemming. Ieder jaar trekken vele Nederlanders eropuit om hier hun wintersporten te kunnen beoefenen. De hoogste berg van de regio bevindt zich tevens in het Sauerland en telt ruim 800 meter. Bekende plaatsen in Sauerland zijn Winterberg en Willingen.

Het gedeelte boven Sauerland daarentegen is een stuk vlakker door de aanwezigheid van vele rivieren (waaronder de Rijn en de Eems). In combinatie met de beboste, natuurrijke omgeving zorgt ervoor dat de regio ook zeer geliefd is bij fietsers. Met grote, gezellige steden, veel sportmogelijkheden en een bosrijke natuur is een vakantie aan de Rijn een ideale bestemming voor een (actieve) vakantie dichtbij huis!