Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Baden Wurttemberg ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Baden Wurttemberg

Vakantie niet te ver van huis? Ga naar de Duitse deelstaat Baden Württemberg! Deze stad in Duitsland heeft veel leuke activiteiten te bieden zoals; de natuur, steden en cultuur. Baden Württemberg grenst in het westen aan Frankrijk en in het zuiden aan Zwitserland. Hier kan je mooie wandelingen maken door de prachtige landschappen die er zijn. Steek over naar Zwitserland en/of Frankrijk en combineer meerdere landen in 1 reis. Bezoek in Baden Württemberg ook de kastelen, kerken, grotten, kloosters en wijngaarden. Maak leuke uitstapjes met het gezin naar pretparken, musea of naar de sneeuw hoog in de bergen. Of ga je liever kanoën over de Donau en daar de prachtige natuur bewonderen? Ook zin in een actieve vakantie vlakbij huis? Lees snel verder!

Lees meer

Populaire vakanties Baden Wurttemberg

Wat te doen op vakantie in Baden Württemberg?

De deelstaat Baden Württemberg in Duitsland heeft heel veel te bieden, dus aan één bezoek heb je waarschijnlijk niet genoeg. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in de omgeving. Daarom hebben wij een aantal van de mooiste highlights voor jouw vakantie in Baden Württemberg op een rij gezet.

Ontdek de natuur in het Zwarte Woud

Houd je van bossen en de prachtige natuur ga dan naar het Zwarte Woud. Hier kan je de ongerepte natuur bewonderen en wandelingen maken naar de top van de Feldberg op maar liefst 1493 meter hoogte. Je kan ook iets minder hoog naar boven gaan (855 meter), daar is het kasteel Burg Hohenzollern wat uitkijkt over het Zwarte Woud. Ben je niet meer zo goed ter been neem dan de cabinelift naar boven. Blijf je liever wat lager aan de grond? Ga dan op zoek naar alle Triberger watervallen, er zijn er zeven! Er zijn veel dingen te doen in het bos, ga naar een toeristen informatiepunt om de leukste uitjes te plannen.

De hoofdstad van Baden Württemberg 

Stuttgart is de hoofdstad van Baden Württemberg en deze stad staat in de top van de zeven grootste steden van Duitsland. Er is veel oude en nieuwe cultuur te vinden in de stad. Ga op bezoek bij Slot Ludwigsburg, een kasteel wat gebouwd werd in 1704. Leer meer over de rijke historie en breng een bezoek aan verschillende musea in het slot. Voor de autoliefhebbers is er het Mercedes-Benz Museum, dit automerk komt uit de stad Stuttgart. In deze stad zijn niet alleen maar historische monumenten te bekijken. Ook kan je er prima een heerlijk dagje shoppen om vervolgens te eindigen in een van de gezellige restaurantjes die er volop te vinden zijn. 

Bezoek het paleis Mannheim 

Een andere leuke optie tijdens jouw vakantie in Baden Württemberg, is een bezoek aan de stad Mannheim. Deze stad heeft als symbool een watertoren die afstamt uit 1889 en die 60 meter hoog is. Mannheim heeft geen straatnamen, maar met nummers en letters worden de straten aangegeven. Ga naar het slot van Mannheim, het grootste barokke paleis in Duitsland. Nog niet uitgekeken naar al het moois? Bezoek dan het Zeughaus, wat vroeger het wapenarsenaal was en nu een museum. Musea is niet het enige wat deze stad te bieden heeft. Slenter door de straatjes van de stad. bezoek de winkeltjes en restaurants en beleef de fijne sfeer.

Baden Württemberg: Beste reistijd & klimaat

De beste reistijd voor een vakantie naar Baden Württemberg is van mei t/m september. In deze maanden geniet je van heerlijke temperaturen van gemiddeld 23 graden, perfect voor leuke activiteiten in de buitenlucht. Maar ook in de winter geniet je er van mooie uitzichten en een prachtige omgeving.

Ben jij ook benieuwd geworden naar al het moois in de regio Baden Württemberg? Bekijk dan snel onze mooie hotels en ga met ons mee op vakantie dichtbij naar deze veelzijdige regio in Duitsland.