Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Baden Wurttemberg ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Baden Wurttemberg

Vakantie niet te ver van huis? Ga naar de Duitse deelstaat Baden Württemberg! Deze stad heeft veel leuke activiteiten te bieden zoals; de natuur, steden en cultuur. De deelstaat ligt aan de 2 landen, in het westen aan Frankrijk en in het zuiden aan Zwitserland. Maak wandelingen door de prachtige landschappen die er zijn. En steek over naar Zwitserland of Frankrijk! Zo ben je in drie landen geweest! Bezoek in Baden Württemberg ook de kastelen, kerken, grotten, kloosters en wijngaarden. Maak leuke uitstapjes met het gezin naar pretparken, musea of naar de sneeuw hoog in de bergen. Maak een kano tocht over de Donau en bewonder de prachtige natuur. Heb je zin gekregen in je vakantie? Lees snel verder!

Lees meer

Populaire vakanties Baden Wurttemberg

Wat te doen op vakantie in Baden Württemberg?

Deze deel staat heeft heel veel te bieden, dus aan één bezoek heb je waarschijnlijk niet genoeg tijd. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in de stad Baden Württemberg, hieronder een aantal highlights voor jouw vakantie.

Het Zwarte Woud

Houd je van bossen en de prachtige natuur ga daar heen. Ga naar het Zwarte Woud en bewonder de ongerepte natuur, maak wandelingen naar de top van de Feldberg (1493 meter). Je kan ook iets minder hoog naar boven gaan (855 meter), daar is het kasteel Burg Hohenzollern wat uitkijkt over het Zwarte Woud. Ben je niet meer zo goed ter been neem dan de cabinelift naar boven. Blijf je liever wat lager aan de grond? Ga op zoek en vind alle Triberger watervallen, er zij er zeven! Er zijn veel dingen te doen in het bos, ga naar een toeristen informatie punt om de leukste uitjes te plannen.

Stuttgart 

Stuttgart is de hoofdstad van Baden Württemberg deze stad staat in de top van de zeven grootste steden. Er is veel oude en nieuwe cultuur te vinden in de stad. Ga op bezoek bij Slot Ludwigsburg wat een kasteel is en gebouwd werd in 1704, er zijn verschillende musea te vinden in het slot. Voor de autoliefhebbers is er het Mercedes-Benz Museum, dit merk auto komt uit de stad Stuttgart. In deze stad zijn niet alleen maar historische monumenten te bekijken. Ga een dagje shoppen en neem daarna plaats in een van de restaurants die daar te vinden zijn.

Mannheim 

Deze stad heeft als symbool een watertoren die uit 1889 en die 60 meter hoog is. Deze stad heeft geen straatnamen, maar met nummers en letters de straat aangegeven. Ga naar het slot van Mannheim, dat is het grootste barokke paleizen in Duitsland. Nog niet uitgekeken naar al het moois? Bezoek het Zeughaus, wat vroeger het wapenarsenaal was en nu een museum. Musea is niet het enige wat deze stad te bieden heeft, loop door de straatjes en bezoek de winkeltjes en restaurants.

Beste reistijd en klimaat

De beste reistijd voor Baden Württemberg in de zomer zijn de maanden juni t/m augustus, dan heb je gemiddelde tempratuur van 23 graden. In deze deelstaat is het zeker ook mooi in de winter. Heb je zin gekregen in je vakantie? Kijk snel verder!