JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Top 4 stranden van Lanzarote » Prijsvrij Vakanties

Top 4 stranden van Lanzarote

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-10-2021

Strandliefhebbers opgelet: haal de bikini’s en zwembroeken maar vast uit de kast, want na het lezen van onze tips over de beste stranden op Lanzarote wil je geen tijd verliezen en als de wiederweerga naar dit heerlijke eiland afreizen. Lanzarote is één van de Canarische Eilanden en heeft een superlekker klimaat, waardoor je er zelfs in de winter van de heerlijke zonnestralen kunt genieten. Er zijn verschillende bekende stranden die je niet kunt missen – zoals Playa Blanca en Puerto del Carmen – maar wij hebben voor jou juist de wat onbekendere strandjes uitgezocht. Ga je met ons mee op ontdekkingstocht naar de vier leukste stranden van Lanzarote?

Tip 1: Playa Flamingo voor het hele gezin

Iets ten westen van Playa Blanca vind je Playa Flamingo: een heerlijk aangelegd wit zandstrand dat door de ligging in de baai een heerlijke rust over zich heeft. Omdat er dus weinig tot geen golven zijn is het ideaal voor kleine kinderen, en ook jij vermaakt je prima vanaf je ligbedje met parasol. Langs de boulevard vind je een paar leuke barretjes en restaurantjes, dus wij denken dat je het hier wel even vol zal houden. En oh ja, laat je niet misleiden door de naam, want flamingo’s ga je hier helaas niet zien.

Hoteltip: Relaxia Lanzasur Club***


Playa Flamingo

Tip 2: Natuurschoon op Playas de Papagayo

Nog een dierennaam waarvan je er de dieren niet gaat spotten, maar wel een plek om van een wel héél bijzonder strand te genieten. Het ligt ook vlakbij Playa Blanco, maar om er te komen zal je eerst een leuke klautertocht moeten maken. De beloning mag er wel echt zijn als je aankomt: wij beloven je dat je een zee zelden zó blauw hebt gezien! En mocht je geen zin hebben in een klautertocht: je kunt er ook gewoon met de auto komen.

Hoteltip: Iberostar Selection Lanzarote Park*****


Playa de Papagayo

Tip 3: Zee en een groen meer in één

Beloof ons alsjeblieft dat je tijdens jouw vakantie ook de rustige westkust bezoekt, en dan het dorpje El Golfo meepakt. Hier vind je gitzwart vulkaanstrand wat niet normaal mooi afsteekt tegen het groene water van het kleine meer Lago Verde. Aan de andere kant van het zwarte zand vind je weer het prachtige blauwe zeewater, waardoor het net lijkt alsof je een schilderij bent binnengewandeld.


Vulkaanstrand en Lago Verde in El Golfo

Tip 4: Natuurschoon in het noorden

Na de belofte het westen te bezoeken mag je eigenlijk het noorden van Lanzarote ook niet missen. En dan met name het strand van Bajo de los Sables, waar je lavasteen in combinatie met wit zand en azuurblauwe zee vindt. Misschien kunnen we wel concluderen dat Lanzarote in zijn geheel een schitterende schilderij is waar je heerlijk vakantie kunt vieren!

 
Bajo de los Sables


3…2…1… GO! Pak jouw heerlijke zomerse kleding bij elkaar, koffer dicht en je bent onderweg naar het vliegveld. Mocht je voor ons nu een vijfde, zesde en misschien wel zevende tip hebben voor een heerlijk strand op Lanzarote? Dan horen wij dit natuurlijk heel graag, iedere reden om terug te gaan naar dit heerlijke eiland is genoeg.