Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Canada ×
    • British Columbia ×
    • Vancouver ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Vancouver

Welkom in Vancouver, de grootste stad in het westen van Canada. Vancouver ligt in de provincie British Columbia en is een veelzijdige vakantiebestemming met een bruisend stadscentrum, gezellige terrasjes en prachtige natuur. De stad staat bekend als een onwijs groene stad en om het milde klimaat, waarbij de temperaturen te vergelijken zijn met die in Nederland. Vancouver biedt veel moois om een volledige vakantie mee te vullen, maar de stad is ook geweldig als stedentripbestemming. Je lijkt er niet uitgekeken te raken. Bekijk de mooie skyline van de stad en loop door het levendige Downtown Vancouver, dat grotendeels omringd wordt door water. Verblijf in een luxe stadshotel en beleef een geweldige vakantie in Vancouver!

Lees meer

Populaire vakanties Vancouver

Wat te doen tijdens een vakantie Vancouver?

Vancouver is met zijn vele parken, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden een geweldige vakantiebestemming. Wil je écht een goed uitzicht hebben? Ga dan naar de Vancouver Lookout. Vanaf 150 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht (360 graden) over de stad. Tip: bij zonsondergang is het uitzicht nóg mooier.

Wist je dat er in Vancouver ruim 180 parken zijn? Het bekendste park is Stanley Park. Dit grote stadspark bestaat al meer dan 130 jaar en is een mooie plek om lekker tot rust te komen tijdens je vakantie of om te wandelen. Breng ook zeker een bezoek aan het Vancouver Aquarium, dat midden in het park ligt. Ga je in de zomer naar Vancouver? Vergeet dan niet om een dagje naar Kitsilano Beach Park te gaan. ‘Kits Beach’ is zowel een strand als een zwembad. Daarnaast kun je hier verschillende (water)sporten beoefenen.

Vancouver heeft een van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika. In de Dr. Sun Yat-Sen Chinese Garden kijk je je ogen uit. Deze botanische tuin is de allereerste authentieke Chinese tuin buiten China. Bekijk de koikarpers, 160 verschillende soorten planten en de verweerde kalksteenrotsen. Leuk weetje: de tuin is door Chinezen gebouwd op de ‘ouderwetse’ manier. Dat houdt in geen lijm, schroeven of gereedschap. In Downtown vind je veel winkels, boetiekjes en chique warenhuizen om te shoppen. Een lekkere lunch is hier ook geen enkel probleem dankzij de vele hippe foodtrucks en kraampjes. Sluit de dag af met een lekker drankje in een van de vele bars. En aan een bruisend uitgaansleven is geen gebrek!

Vancouver - een Nederlands tintje

De stad Vancouver dankt zijn naam aan de Engelse kapitein George Vancouver. Zijn voorouders kwamen uit Coevorden in Nederland. Met 'Van Coever' werd aangegeven dat iemand van Coevorden komt. Dit werd in het Engels omgedoopt tot Vancouver. Tot op de dag van vandaag heeft de metropool deze Nederlandse naam behouden. 

Weer en beste reistijd voor een vakantie Vancouver

Zeker voor Canadese begrippen heeft Vancouver een mild klimaat. De temperaturen zijn goed te vergelijken met Nederland. De beste reistijd is van april tot en met oktober. De zomer is de periode met de hoogste temperaturen tussen de 22 graden en 28 graden en in deze periode valt er weinig neerslag.

Ben je op zoek naar een bestemming met een mix van cultuur, natuur en gezelligheid? Dan is Vancouver de place to be! Vind en boek jouw vakantie naar deze prachtige Canadese stad bij Prijsvrij Vakanties.