JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Look a like bestemmingen van Maleisië: Lanzarote & Madeira

Look a like bestemmingen van Maleisië: Lanzarote & Madeira

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 13-04-2024

Confession time: vroeger vermeden we alle bestemmingen waar de stranden zwart zand hadden. We dachten altijd dat het er dan vies was en konden ons niet voorstellen dat je er lekker op het strand kon liggen. Tot we naar Maleisië gingen, en Black Sand Beach Langkawi bezochten. Goeie genade wat was het hier mooi! Je vindt hier een mix van wit en zwart zand waarvan wetenschappers nog altijd de oorsprong proberen te achterhalen. Leuk natuurlijk, zo’n mooi strand, maar Maleisië is niet bepaald om de hoek. Dus daarom hebben we voor jou de beste look a like bestemmingen verzameld, zodat je wél van dit prachtige natuurschoon kunt genieten maar dan zónder die enorm verre reis te hoeven maken. Benieuwd wat deze bestemmingen zijn? Komen ze!


Black Sand Beach op Langkawi, Maleisië

Geloof je ogen niet bij Lago Verde op Lanzarote

Wacht, voor we verdergaan willen we even wat uitleggen. Want wat heeft een groen meer met een zwart strand te maken? Nou, in principe niet heel veel maar je kunt je voorstellen dat deze twee kleuren tot een waanzinnig palet leiden. Het zand is hier namelijk echt gitzwart, wat schitterend afsteekt tegen het gifgroene water van het meer.

Omdat Lanzarote niet zo héél erg groot is kun je Lago Verde gemakkelijk bezoeken met een leuke dagtrip. Vanuit La Santa is het bijvoorbeeld maar een half uurtje rijden, waarbij je ook nog eens door twee schitterende natuurparken rijdt. Of vanuit de heerlijke badplaats Playa Blanca (waar je je voor kunt stellen dat het zand een íets andere kleur heeft), wat nog geen 20 minuten rijden is.


Lago Verde, Lanzarote

De mooiste zwarte stranden van Madeira

Ook op het Portugese vulkanische eiland Madeira zal het je niet verbazen dat je hier zwarte zandstranden vindt. Niet alleen geeft dit prachtige uitzichten (want stel je maar eens voor hoe dit afsteekt tegen het helder blauwe zeewater), ook kun je hier heerlijk zonnen en leuke watersporten beoefenen.

Op Madeira vind je bijvoorbeeld verschillende heerlijke zandstranden in Funchal, maar ook in Ribeira Brava kun je de magische sfeer van het zwarte zand opsnuiven. Hou je van sportieve activiteiten op het water? Bezoek dan zeker de zwarte zandstranden van Porto da Cruz (ongeveer 10 kilometer onder Santana), want surfen met uitzicht op een zwart strand is wel heel uniek!


Porto da Cruz strand op Madeira & Rots op Formosa strand, Madeira

Hopelijk hebben we jou weten te overtuigen echt een zwart zandstrand te gaan bezoeken. En of je nu voor het prachtige Lanzarote of heerlijke Madeira gaat: je gaat je ogen uitkijken met al het mooie natuurschoon dat er te bewonderen valt!