JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Waarom Scandinavië op jouw bucketlist hoort!

Waarom Scandinavië op jouw bucketlist hoort!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 06-10-2021

Veel mensen richten hun pijlen voor een vakantie in Europa op het zuiden. Hier genieten we massaal van de zon, het strand en het – vaak – warmere klimaat dan in Nederland. Maar het Scandinavische deel van Europa wordt bij het bepalen van de volgende vakantiebestemming wat ons betreft te weinig in overweging genomen. Daarom zetten wij vandaag Scandinavië in het zonnetje – het zonnetje dat er vaker schijnt dan je misschien denkt – en geven we jou dé bucketlist bestemmingen voor een vakantie in deze schitterende Noord-Europese regio. Dus leest in alle rust onze heerlijke aanbevelingen, want van rust houden ze wel in Scandinavië.

Unieke schoonheid van Stockholm

Deze hoofdstad van Zweden is bekend, en dit is niet zonder reden. Alleen de stad al is prachtig genoeg met al haar kleine straatjes, mooie architectuur en leuke winkeltjes. Mocht je dus een stedentrip overwegen, dan is Stockholm hier perfect voor. Maar ook voor een vakantie misstaat deze stad niet op jouw bucketlist. De omgeving van Stockholm beschikt over zoveel mooie natuur en rust, dat je je hier gemakkelijk wekenlang vermaakt.


Stockholm

Magisch IJsland

Niet iedereen weet dat IJsland ook tot Scandinavië behoort, maar dit magische land mag ook zéker niet ontbreken op jouw bucketlist. De hoofdstad Reykjavik is hierin het meest populair, maar beschikt over zóveel moois om te zien dat je hier de drukte makkelijk vermijdt. In het centrum vind je een heel groot cultureel aanbod en heerlijke restaurants, en voor wat meer rust kun je je eindeloos vermaken in de schitterende omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld walvissen spotten, een cruise maken naar het noorderlicht en zelfs van het strand van Nauthólsvík genieten. Wat de dag jou ook gebracht heeft: je sluit hem altijd heerlijk af met een IJslands biertje.


Blue Lagoon in IJsland

Bruisend Helsinki

Wat ons betreft is Finland ook absoluut van een plek verzekerd op jouw bucketlist. De Finse hoofdstad Helsinki is wel een hele bijzondere bestemming, en eentje die je niet mag missen. Helsinki staat bekend om haar bescheidenheid – zowel qua stad als inwoners – wat het een hele prettige sfeer geeft. De inwoners zijn voornamelijk jong, waardoor het ondanks de rust toch bruist! Geniet van alle restaurantjes, bars en nachtclubs tijdens jouw vakantie in Scandinavië.


Helsinki

Natuurlijk is dit slechts een greep van redenen waarom Scandinavië op jouw bucketlist thuishoort. Door het veelzijdige karakter biedt het echt vakantiebestemmingen voor iedereen. Kijk dus gauw in ons brede aanbod aan reizen, en ga zelf op avontuur in deze schitterende Noord-Europese regio!