JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Tsjechië » Alle maatregelen van Tsjechië » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Tsjechië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Tsjechië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Tsjechië

Voor het laatst bijgewerkt op 20-09-2022

Wil jij graag op vakantie naar het prachtige Tsjechië? Blijf dan goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om je te helpen hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, zodat jij met een gerust hart naar Tsjechië op vakantie kunt.

Actuele informatie Tsjechië

Voor Tsjechië geldt de kleurcode groen. Dat betekent dat je hier onbezorgd van een vakantie kunt genieten! Bekijk onze prachtige vakanties naar dit bijzondere land! 

Top 10 Hotels in Tsjechië

Bekijk de populairste hotels in Tsjechië voor jouw volgende vakantie!

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Je kunt veilig op vakantie naar Tsjechië, want er geldt een kleurcode groen! 

  Ja, mits je beschikt over tenminste één van de drie coronabewijzen. Let op: het gele boekje wordt door Tsjechië niet als officieel bewijs geaccepteerd.

  Wanneer je op vakantie gaat naar Tsjechië dien je rekening te houden met de volgende zaken:

  • Heenreis naar Tsjechië
  Er gelden geen inreisbeperkingen meer voor de heenreis naar Tsjechië. Je kunt dus naar Tsjechië reizen zonder een vaccinatie-, herstel- of testbewijs. Ook het invullen van een PLF-formulier is niet meer nodig. Handig! 

  • Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Voor meer informatie over je reis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd nog wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindbestemming). Dit geldt t/m 30 september 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

  - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
  - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
  - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  De richtlijnen in Tsjechië zijn als volgt:
  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Was je handen vaak.

  Voor het niet naleven van de richtlijnen in Tsjechië kun je een boete krijgen.

  De richtlijnen verschillen per regio. Op deze website vind je een kaart waarop per district te zien is wat de regels zijn.

  Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend (alleen voor personen met een vaccinatie- of herstelbewijs):
  • Hotels en resorts zijn open 
  • Restaurants en bars zijn open 
  • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open met beperkte capaciteit.
  • Winkels zijn geopend.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.