Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tsjechie ×
    • Reuzengebergte ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Reuzengebergte

Ben je gek op een avontuurlijke vakantie? Denk dan eens aan het Reuzengebergte als vakantiebestemming. Dit gebergte ligt in het noorden van Tsjechie en is een van de grootste Europese natuurparken. De bergtoppen in het Reuzengebergte kennen een hele kenmerkende stijl, namelijk golvend met tussen de bergtoppen diepe en steile dalen. Hierdoor is het ideaal voor wintersport. In de zomermaanden is het ook de perfecte vakantiebestemming voor actieve reizigers vol prachtige wandelroutes en andere outdoor-activiteiten. En bij slecht weer is Aquaparc Babylon in Liberec een echte aanrader. Wat de dag je ook gebracht heeft; je komt ’s avonds lekker tot rust in een van de vele hotels die in het Reuzengebergte te vinden zijn.

Lees meer

Populaire vakanties Reuzengebergte

Overweldigende natuur in het Reuzengebergte

In het Reuzengebergte vind je onder meer de hoogste berg van Tsjechië, de Snežka, die ruim 1600 meter hoog is. Ook vind je op verschillende plekken in het Reuzengebergte burchten, kastelen en kloosters die zeker een bezoekje waard zijn tijdens een heerlijke wandeling. Ben je in Harrachov? Vergeet dan niet het glasmuseum te bezoeken waar je het beroemde Boheemse kristal kunt bewonderen. 

Klimaat in het Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is een perfecte bestemming voor een heerlijke wintersport. Hiervoor zit je in Spindleruv Mlyn en Harrachov op de juiste plek, maar ook Pec pod Snezkou is een ideale winterse bestemming. In de zomer geniet je van knusse dorpjes en de vele watertjes die er te vinden zijn. Met zomerse temperaturen tussen de 25-30 graden zijn deze watertjes ook de ideale plek om lekker in af te koelen.

Reuzengebergte met kinderen

Alleen in Liberec al zijn talloze superleuke plekken om met kinderen heen te gaan. Denk hierbij aan een dinopark, dierentuin, waterpark en een wetenschapsmuseum. Maar ook op andere plekken in het Reuzengebergte is er genoeg te beleven voor jong en oud.
 

Voor iedereen die op zoek is naar een sportieve vakantie biedt het Reuzengebergte een perfecte vakantiebestemming. Van skiën in de winter tot zwemmen in een beek in de zomer; in het Reuzengebergte kan het allemaal.