JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bonaire » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Bonaire

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Bonaire

Voor het laatst bijgewerkt op 18-05-2022

Voor een ontspannen vakantie zit je helemaal goed op het eiland Bonaire. Hier kan je eindeloos genieten op mooie, rustige stranden. Ga duiken of snorkelen en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Of beoefen één van de leuke watersporten. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Bonaire

We kunnen op vakantie naar Bonaire! Het reisadvies voor Bonaire is aangepast naar code groen. Dit betekent dat je op vakantie mag naar Bonaire. Alle reizigers hoeven geen negatief COVID-19 testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs te tonen om Bonaire in te kunnen reizen. Je dient alleen de gezondheidsverklaring in te vullen. Voor de terugreis naar Nederland heb je geen coronabewijs meer nodig. Hieronder informeren wij je verder over de inreismaatregelen.

Zomervakantie naar Bonaire

Wil jij in de zomer op vakantie naar Bonaire? Dan kan je nu alvast je vakantie boeken bij Prijsvrij Vakanties. Naast onze vertrouwde voorwaarden, profiteer je bij ons ook van een terughaal- en geld-terug-garantie. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie kan met extra zekerheid! 

Droom mee van een heerlijke, ontspannen vakantie op Bonaire en bekijk ons uitgebreide aanbod. Je hebt de keuze uit vele luxe resorts, maar ook verschillende kleinschalige en intieme accommodaties. Vlieg mee naar dit prachtige eiland en ontdek het zelf! 

Top 3 zomervakanties Bonaire

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zomervakantie op Bonaire.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, de kleurcode van Bonaire is groen! Dit betekent dat je op vakantie mag naar het Caribische eiland Bonaire. 

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Bonaire te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Bonaire zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Heenreis naar Bonaire

Alle reizigers hoeven niet langer een negatief COVID-19 testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs te tonen bij aankomst op Bonaire. Je dient alleen de gezondheidsverklaring binnen 24 tot 12 uur voor vertrek in te vullen. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 0 jaar. 

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Voor je terugreis van Bonaire naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


  - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
  - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
  - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vanaf België vliegen? Dat is mogelijk. Alle reizigers die terugvliegen naar België en vanuit een land buiten de EU/Schengenzone komen die niet op de witte lijst staat, dienen voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders.


  Let op: Wanneer je uit een heel hoog risicoland binnen of buiten de EU/Schengenzone komt, zijn er aanvullende maatregelen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de website van de Belgische overheid.

  Alle reizigers die niet woonachtig zijn in België en terugvliegen via een Belgische luchthaven, dienen na een vakantie in het buitenland in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs. Dit kan een van onderstaande bewijzen zijn:

  · Vaccinatiebewijs: een bewijs van volledige vaccinatie betekent twee dosissen óf 1 dosis van Johnson & Johnson waarvan de laatste prik minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen oud is bij aankomst in België. Een boosterprik is onbeperkt geldig. Of;

  · Herstelbewijs: een bewijs van herstel waaruit blijkt dat je minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden corona hebt gehad. Of;

  · Testbewijs: dit mag een negatief PCR-testresultaat zijn (maximaal 72 uur oud bij aankomst in België) of een negatief antigeentestresultaat (maximaal 24 uur oud bij aankomst in België).

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  • Mondkapjes

  In het vliegtuig en op het vliegveld dien je een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.


  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Bonaire!

  Stranden

  Stranden zijn geopend. 


  Winkels en supermarkten

  Winkels en supermarkten zijn geopend.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants en cafés zijn geopend.


  Entertainment

  Spa's, sauna's, sportscholen, bioscopen en casino's zijn geopend.


  Excursies en bezienswaardigheden

  Attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.