JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bonaire » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Bonaire

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2021

Voor een ontspannen vakantie zit je helemaal goed op het eiland Bonaire. Hier kan je eindeloos genieten op mooie, rustige stranden. Ga duiken of snorkelen en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Of beoefen één van de leuke watersporten. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Bonaire

Yes, we kunnen weer op vakantie naar Bonaire! Het reisadvies voor Bonaire is aangepast naar code geel. Dat betekent dat je weer op vakantie mag naar Bonaire en dat je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine hoeft. Ook heb je bij terugkomst in Nederland geen testverplichting meer, maar voor je heenvlucht is een coronatest nog wel verplicht. Alle vereisten voor jouw vakantie naar Bonaire lees je terug op deze pagina.

Zomer 2021 naar Bonaire

Wil jij in de zomer op vakantie naar Bonaire? Dan kan je nu alvast je vakantie boeken bij Prijsvrij Vakanties. Naast onze vertrouwde voorwaarden, profiteer je bij ons ook van een terughaal- en geld-terug-garantie. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie kan met extra zekerheid! 

Droom mee van een heerlijke, ontspannen vakantie op Bonaire en bekijk ons uitgebreide aanbod. Je hebt de keuze uit vele luxe resorts maar ook verschillende kleinschalige en intieme accommodaties. Vlieg mee naar dit prachtige eiland en ontdek het zelf! 

Top 10 Hotels in Bonaire

Bekijk de populairste hotels en resorts in Bonaire op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het reisadvies van Bonaire is aangepast naar code geel. Dit betekent dat je weer op vakantie mag naar het Caribische eiland Bonaire. Na je vakantie hoef je niet meer in quarantaine en heb je geen coronatest meer nodig voor je terugvlucht. Voor je heenvlucht is een coronatest nog wel verplicht.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Bonaire te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Bonaire zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Negatieve coronatest

Alle reizigers (van 13 jaar of ouder) uit een hoog risicoland die naar Bonaire op vakantie gaan, dienen een negatieve NAAT-test van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Bonaire te kunnen laten zien. Als je deze niet hebt dan moet je in het bezit zijn van een negatieve NAAT-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Nederland is voor Bonaire een hoog risicoland. Wie geen negatief testresultaat kan laten zien bij aankomst, moet direct 10 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie. 

Na boeking krijg je een e-mail met instructies over het testen. Wanneer je test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op vakantie naar Bonaire.

 • Gezondheidsverklaring Bonaire

Voor je vakantie naar Bonaire dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Bij aankomst moet je dit formulier (geprint of digitaal op je telefoon) laten zien aan een medewerker Publieke Gezondheid, als daarnaar gevraagd wordt. Je kunt dit formulier hier vinden en downloaden. 

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Bonaire? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Bonaire.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen via deze link.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je hier online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen van en naar Nederland
Het reisadvies voor Bonaire is aangepast naar code geel, dit betekent dat je weer op vakantie mag naar Bonaire. Na je verblijf op het eiland hoef je niet meer in quarantaine in Nederland. Ook geldt er geen testverplichting meer bij terugkomst in Nederland (bij aankomst op Bonaire nog wel).

 • Mondkapjes

Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

   • De social distancing afstand op Bonaire is minimaal 1,5 meter.
   • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
   • Privé samenkomsten (thuis, op het strand of in het park) zijn mogelijk met max. 2 huishoudens en max. 10 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar). 

  Stranden

  Stranden zijn geopend. 


  Winkels en supermarkten

  Alle winkels zijn geopend en met max. 2 personen per gezelschap (excl. kinderen t/m 12 jaar) te bezoeken.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants en cafés zijn volledig geopend. 


  Entertainment

  Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend met een max. van 50% van de capaciteit. Casino's en bioscopen zijn volledig geopend. Discotheken zijn gesloten.


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste attracties en bezienswaardigheden zijn geopend maar met restricties qua capaciteit en openingstijden. Zo heeft bijvoorbeeld de watertaxi naar Klein Bonaire een aangepast schema en heeft het Washington Slagbaai Nationaal Park aangepaste openingstijden en dagen.


  Vervoer

  In het openbaar vervoer en in taxi's is het verplicht een mondkapje te dragen.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.