JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Aruba » Alle maatregelen van Aruba » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Aruba

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Reisadvies Aruba

Voor het laatst bijgewerkt op 27-01-2023

Ben jij ook zo toe aan een ontspannen strandvakantie? Kies dan voor het tropische eiland Aruba. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Aruba

Het reisadvies voor het Caribische Eiland Aruba is groen. Dit betekent dat je er lekker vakantie kunt vieren! Alle reizigers uit heel de wereld hoeven geen COVID-19 testresultaat of een vaccinatiebewijs aan te tonen. Daarnaast is de Aruba Bezoekersverzekering vervallen. Bekijk daarom snel onze mooie aanbiedingen naar Aruba en vlieg met ons mee naar de Caribische zon!

Herfstvakantie naar Aruba

Bij Prijsvrij Vakanties kan je je herfstvakantie met een gerust hart boeken naar Aruba. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Kijk jij helemaal uit naar een verre tropische vakantie? Bekijk dan nu alvast onze mooie hotels op Aruba. En wie weet vier jij binnenkort jouw welverdiende vakantie op Aruba.  

Top 10 herfstvakanties Aruba

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een herfstvakantie op Aruba.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Aruba! Het reisadvies voor Aruba is kleurcode groen. Dit betekent dat je je vakantie kan boeken bij ons.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Aruba te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Aruba zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden:

 • Heenreis naar Aruba

Alle reizigers uit heel de wereld hoeven niet langer een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs aan te tonen bij aankomst op Aruba. Alle reizigers dienen nog wel voor vertrek de online immigratiekaart in te vullen en de Aruba Bezoekersverzekering aan te kopen. De Aruba Bezoekersverzekering is vervallen en hoef je deze niet meer te kopen om naar het eiland toe te kunnen reizen. Het vooraf invullen van de online immigratiekaart dien je nog wel in te vullen.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Voor je terugreis van Aruba naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

 • Gezondheidsverklaring Aruba

Wanneer je op vakantie gaat naar Aruba kun je vanaf 72 uur (tot uiterlijk 4 uur) voor vertrek de ED-card (online immigratiekaart) invullen. Ook dien je de Aruba bezoekersverzekering tijdens het invullen van de ED-card aan te kopen.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

 • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.


 • Vliegen met overstap

Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Aruba!

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

  • Mondkapjes zijn verplicht in alle openbare binnenruimtes.
  • In winkels, hotels, taxi's en in het openbaar vervoer en buiten dien je 1,5 meter afstand te houden.

  Stranden

  Stranden zijn geopend. 


  Winkels en supermarkten
  Alle winkels en supermarkten zijn geopend.


  Restaurants en terrassen
  Restaurants en terrassen zijn geopend.


  Entertainment
  Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


  Excursies en bezienswaardigheden
  Excursies zijn mogelijk en bezienswaardigheden zijn geopend.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.