JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Aruba » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Aruba

Voor het laatst bijgewerkt op 22-09-2021

Ben jij ook zo toe aan een ontspannen strandvakantie? Kies dan voor het tropische eiland Aruba. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Aruba

Het reisadvies voor het Caribische Eiland Aruba is positief. Na een verblijf op Aruba hoef je op dit moment bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine. Bekijk daarom snel onze mooie aanbiedingen naar Aruba en vlieg met ons mee naar de Caribische zon!

Kerstvakantie naar Aruba

Bij Prijsvrij Vakanties kan je je vakantie met een gerust hart boeken naar Aruba. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden, bieden wij je ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Kijk jij helemaal uit naar een verre tropische vakantie? Bekijk dan nu alvast onze mooie hotels op Aruba. En wie weet vier jij binnenkort jouw welverdiende vakantie op Aruba.  

Top 10 kerstvakanties Aruba

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een kerstvakantie op Aruba.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Aruba! Het reisadvies voor Aruba is kleurcode geel. Dit betekent dat je je vakantie weer kan boeken bij ons.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Aruba te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Aruba zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Heenreis naar Aruba

- Bij aankomst op Aruba dien je een negatieve PCR-test te tonen die 72 uur voor vertrek is afgenomen, ook als je reeds gevaccineerd bent. 

- Ook dien je een immigratiekaart in te vullen. De testuitslag moet je toevoegen aan de immigratiekaart. 

- Alle reizigers zijn verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze dient COVID-gerelateerde kosten tijdens je verblijf op Aruba te dekken. 


Met de Corona Check app kun je het Digitaal Corona Certificaat aanmaken, maar 
let op: alleen een QR-code is niet voldoende bij het inreizen in Aruba. Je moet het resultaat van de negatieve PCR-test uitprinten en meenemen op papier. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Aruba hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs). Na je vakantie in Aruba hoef je niet in quarantaine. Bij thuiskomst wordt een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Gezondheidsverklaring Aruba

Wanneer je op vakantie gaat naar Aruba kun je vanaf 72 uur (tot uiterlijk 4 uur) voor vertrek de ED-card invullen. Je kunt dit formulier vinden via deze website. Ook dien je de verplichte COVID-19 verzekering af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. De verzekering is 30 USD per persoon per verblijf (ongeveer 25 euro) vanaf 15 jaar. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $ 10,- (ongeveer 8 euro) per persoon administratiekosten. Meer informatie vind je hier.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Aruba? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties op Aruba. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  • Mondkapjes

  Vanaf 9 juni is de mondkapjesplicht voor mensen die volledig gevaccineerd zijn losgelaten op Aruba. Bedrijven, winkels en horecabezoekers mogen bezoekers nog wel verplichten tot het dragen van een mondkapje.

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

   • De social distancing afstand op Aruba is minimaal 1,5 meter.
   • Op openbare plekken geldt er een alcoholverbod. Hotelgasten kunnen wel alcoholische drankjes bestellen in hun hotel en restaurants mogen ook alcohol serveren aan tafel. 

   Stranden

   Stranden zijn geopend. 


   Winkels en supermarkten
   Alle winkels zijn geopend maar zijn uitsluitend te bezoeken door 1 persoon per huishouden. 


   Restaurants en terrassen
   Restaurants zijn geopend tot 02:00 uur. Zowel binnen als buiten geldt er een maximum van 6 personen per tafel. Veel restaurants hebben ook afhaal- en bezorgopties. 


   Entertainment
   Spa's en sauna's zijn geopend, sportscholen zijn geopend volgens een strikt protocol. Bars en discotheken zijn gesloten tot nader order. Hotelbars zijn echter wel geopend voor hotelgasten. Casino's mogen open blijven tot 01:00.


   Excursies en bezienswaardigheden
   Excursies zijn mogelijk en bezienswaardigheden zijn geopend met restricties. Bus- en jeeptours worden bijvoorbeeld uitgevoerd met kleinere groepen, en catamarans en bootexcursies opereren met een max. van 50% van de capaciteit. Op verschillende plekken worden bezoekersaantallen gereguleerd.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.