JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Waar viert Nederland de feestdagen?

Waar viert Nederland de feestdagen?

’s-Hertogenbosch, 22 december 2023


Uit onderzoek van Prijsvrij Vakanties blijkt dat Nederlanders de feestdagen het liefst doorbrengen op de Canarische Eilanden en in Egypte. Deze landen zijn het meest populair om te bezoeken tijdens de feestdagen. Maar wintersportreizen, Spanje en Portugal blijven ook geliefd. Daarnaast worden er dit jaar maar liefst 44% meer stedentrips verkocht tijdens de feestdagen!

Egypte stijgt aan populariteit

De Canarische Eilanden zijn al jaren razend populair tijdens de feestdagen. Maar uit een onderzoek van Prijsvrij Vakanties, is gebleken dat er dit jaar ook veel Nederlanders zijn die kiezen voor een zonvakantie naar Egypte met de kerst. Vooral reizen naar Hurghada zijn populair. Er worden dit jaar maar liefst 125% meer vakanties naar Egypte verkocht, in vergelijking met vorig jaar. "De toenemende interesse komt vooral door het aangename klimaat. Momenteel is het namelijk zo'n 26-27 graden in Hurghada." volgens Joep Kelder, Director Online Marketing & Sales. Voor Nederlanders die de kou tijdens de feestdagen willen ontvluchten, zijn zowel Egypte als de Canarische Eilanden ideaal. Andere landen waar Nederlanders graag komen tijdens de feestdagen zijn Spanje en Portugal, en ook wintersportvakanties blijven favoriet. 

Explosieve groei in stedentrips

Van de Nederlanders die op vakantie gaan, kiest 73% voor een zonvakantie tijdens de feestdagen. Stedentrips zijn echter ook steeds meer geliefd. Dit jaar worden er maar liefst 44% meer stedentrips verkocht tijdens de feestdagen, vergeleken met vorig jaar. De populairste steden in Europa zijn Londen, Barcelona en Valencia. Ver weg zijn de steden Dubai en New York het meest favoriet om de kerstdagen door te brengen.  


E I N D E  P E R S B E R I C H T

Contactpersoon 

Joep Kelder – Director Online Marketing & Sales  

Telefoonnummer: 073 6237779 

Over Prijsvrij Vakanties
Prijsvrij Vakanties is een online reisbureau met een groot assortiment aan vakanties. Het is opgericht in 2010 in 's-Hertogenbosch, en na een snelle groei, heeft het Duitse DER Touristik (onderdeel van REWE) sinds 2014 een belang van 50% in Prijsvrij Vakanties. Het eigen label Sunmix werd in 2015 geïntroduceerd, waarbij
vluchten, hotels en eventuele transfers worden gecombineerd om zo de voordeligste vakanties samen te stellen. Sinds 2017 is het bedrijf ook actief op de Belgische markt. En, het blijft groeien, met in 2021 de overname van het grootste, bekendste én onafhankelijke reisbureau van Nederland: D-Reizen. 

Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op: