JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Topkeuze voor winterzonvakantie: Canarische Eilanden als ultieme favoriet

Winterzonseizoen geopend: Nederland reist massaal af naar de Canarische Eilanden

's-Hertogenbosch, 31 oktober 2022

Met de ingang van de wintertijd en de afloop van de herfstvakantie, is het winterzonseizoen officieel geopend. Uit boekingsgegevens van Prijsvrij Vakanties blijkt dat de Canarische zon het meest populair is deze winter. Ook Egypte en verre bestemmingen zoals de Dominicaanse Republiek en Dubai worden aankomende winter drukbezocht. Prijsvrij Vakanties dook in de trends en populaire bestemmingen voor winterzon in 2022/2023.

Canarische Eilanden wederom favoriet

De Canarische Eilanden zijn al jaren immens populair voor een winterzonvakantie. Aankomende winter is dat niet anders. Maar liefst de helft van alle zonvakantiegangers reist deze winterperiode af naar de Canarische Eilanden. Dit is iets meer dan in de winter van 2019/2020, waarin 44% van alle vakantiegangers voor de Canarische Eilanden koos. Opvallend is dat Tenerife en Gran Canaria aanzienlijk meer in trek zijn. Waar voorgaande jaren Fuerteventura en Lanzarote favoriet waren, bekleedt Tenerife deze winter de koppositie met een aandeel van 37% binnen alle boekingen naar de Canarische Eilanden.

Trending winterzon bestemmingen voor 2022/2023

Binnen de bestemmingen met een ideaal klimaat voor een winterzonvakantie, is Egypte de absolute nummer 2. Egypte is weer volledig geopend en daar maakt Nederland graag gebruik van. Bijna 20% van de reizigers is hier deze winter te vinden. Marokko volgt in het lijstje met trendy winterzon bestemmingen. Met name omdat Marrakech aankomende winter geliefd is voor een stedentrip naar de zon.

Ook verre reizen zijn in trek deze winter. Met bijna 3 keer zo veel boekingen als in 2019/2020 is de Dominicaanse Republiek een populaire bestemming voor winterzon. Hierna volgt Dubai met een verdubbeling in het aantal boekingen ten opzichte van de winterperiode in 2019. De top 6 van trending zonbestemmingen deze winter wordt gesloten door Mexico. De aankomende maanden zijn hier ongeveer 2,5 keer zo veel vakantiegangers te vinden in vergelijking met 2019/2020.


Meeste winterzon boekingen gemaakt na ingang wintertijd

In 2019 boekte 57% van alle reizigers hun winterzonvakantie nadat de wintertijd officieel in ging. Slechts 43% deed dit ruim van tevoren. Prijsvrij Vakanties ziet dat er al jaren sprake is van veel last minute boekingen in het winterzonseizoen. Dit jaar lijkt daar geen uitzondering op te zijn. Volgens Joep Kelder (Director Online Marketing & Sales van Prijsvrij Vakanties en D-reizen) is dit logisch te verklaren, omdat een winterzonvakantie populair is onder reisgezelschappen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties en dus flexibeler zijn.


E I N D E  P E R S B E R I C H T

Contactpersoon 

Joep Kelder – Director Online Marketing & Sales

E-mailadres: marketing@prijsvrij.nl  

Telefoonnummer: 073 6237779