Veelgestelde vragen - Verzekeringen

Kan ik een reis- en/of annuleringsverzekering via Prijsvrij.nl afsluiten?
Ja, het is mogelijk om bij vakanties een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. De verzekeringen worden door Prijsvrij.nl bij Unigarant afgesloten. Je krijgt tijdens het boekingsproces automatisch de mogelijkheid om aan te geven dat je een reis- en/of annuleringsverzekering wilt.
Waarom een reisverzekering afsluiten?
Tijdens een vakantie wil je onbezorgd kunnen genieten. Hierbij hoort ook dat je weet dat je goed verzekerd bent. Met de Uitgebreid Europa verzekering incl. medische kosten, ongevallen en bagage (met een eigen risico van € 50) ga je onbezorgd op vakantie!

Bij Unigarant zijn de medische kosten in het buitenland (m.u.v. tandheelkundige kosten) altijd tegen kostprijs verzekerd. Heel belangrijk, want deze kosten kunnen in het buitenland erg oplopen en je ziektekostenverzekering dekt deze kosten veelal niet volledig. Ook voor onvoorziene uitgaven en bij het inschakelen van de ANWB alarmcentrale is een reisverzekering van groot belang. Zij dragen bijvoorbeeld zorg voor repatriëring. Ook voor je bagage (met een eigen risico van € 50) is een reisverzekering belangrijk.
Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?
Bij annulering van je reis kunnen de kosten vaak flink oplopen, zeker kort voor vertrek. Een goede annuleringsverzekering dekt veelal deze kosten, mits er vanwege een gegronde reden wordt geannuleerd. Ook bij grote vertragingen (van minimaal 8 uur) of bij vervroegde terugkeer van de reis komt deze verzekering van pas.
Waar kan ik de voorwaarden vinden van de reis- en/of annuleringsverzekeringen?

Heb je bij boeking een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten via Prijsvrij.nl, dan ben je verzekerd bij Unigarant. Sluit je een reisverzekering af via Prijsvrij.nl, dan heb je standaard een Uitgebreid Europa of Wereld verzekering incl. medische kosten, ongevallen en bagage (met een eigen risico van € 50). Klik hier voor de voorwaarden van de reis-en annuleringsverzekering.

Kan ik een verzekering afsluiten als ik niet woonachtig ben in Nederland?
Nee, dit is niet mogelijk. De verzekeringsmaatschappij Unigarant verzekerd enkel reizigers die woonachtig zijn in Nederland.