Veelgestelde vragen - Verzekeringen

Kan ik een reis- en/of annuleringsverzekering via Prijsvrij.nl afsluiten?

Ja, het is mogelijk om bij het boeken van jouw vakantie een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Annuleringsverzekeringen kunnen tot 7 dagen na boeking worden bijgeboekt, daarna niet meer. De verzekeringen worden door Prijsvrij.nl bij Allianz Global Assistance afgesloten. Je krijgt tijdens het boekingsproces automatisch de mogelijkheid om aan te geven dat je een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering wil afsluiten.

Na het boeken van je vakantie kan je zelf ook eenvoudig in Mijn Prijsvrij een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten. Het regelen van een annuleringsverzekering is binnen 7 dagen na het plaatsen van je boeking nog mogelijk via Prijsvrij Vakanties. Na 7 dagen is het niet meer mogelijk om via Prijsvrij Vakanties een annuleringsverzekering af te sluiten. Het regelen van je verzekering(en) doe je eenvoudig onder het kopje 'Verzekering & Extra's'.

Tip: ga je vaker op vakantie? Dan is het mogelijk goedkoper om een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.         

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Tijdens een vakantie wil je onbezorgd kunnen genieten. Hierbij hoort ook dat je weet dat je goed verzekerd bent. Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De reisverzekering dekt extra kosten die je maakt in het geval van een onvoorziene omstandigheden of schade. Daarnaast ben je er met een reisverzekering van verzekerd dat je hulp krijgt in onvoorziene (nood)situaties waardoor je bijvoorbeeld eerder naar huis moet of misschien juist langer moet blijven door een ongeval, ziekte of overlijden.

In Mijn Prijsvrij kan je zelf eenvoudig een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dit is mogelijk onder het kopje 'Verzekering & Extra's.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Bij annulering van je reis kunnen de kosten vaak flink oplopen, zeker kort voor vertrek. Een goede annuleringsverzekering dekt veelal deze kosten, mits er vanwege een gegronde reden wordt geannuleerd. Ook bij grote vertragingen (van minimaal 8 uur) of bij vervroegde terugkeer van de reis komt deze verzekering van pas. Hier vind je meer informatie over welke gebeurtenissen er onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen.

Sluit je een kortlopende annuleringsverzekering via Prijsvrij Vakanties? Dan ben je verzekerd bij Allianz Global Assistance. Zelf een annuleringsverzekering afgesloten? Kijk dan op jouw polis waar de verzekering is ondergebracht.

Let op: Het is uiterlijk 1 week na de boeking mogelijk om een annuleringsverzekering bij te boeken. Hierna is het niet meer mogelijk om via Prijsvrij Vakanties een annuleringsverzekering bij te boeken.

Tip: Ga je vaker per jaar op vakantie? Kijk dan ook eens naar een doorlopende annuleringsverzekering.

Waar kan ik de voorwaarden vinden van de reis- en/of annuleringsverzekeringen?

De voorwaarden van jouw reis- en/of annuleringsverzekering zijn afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en de verzekeraar waar je de verzekering onder hebt gebracht.

Allianz Global Assistance
Heb je bij boeking een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten via Prijsvrij Vakanties dan ben je verzekerd bij Allianz Global Assistance . Sluit je een reisverzekering af via Prijsvrij Vakanties, dan heb je standaard een Combinatie B reisverzekering incl. medische kosten, ongevallen en bagage (met een eigen risico van €50). Klik hier voor de voorwaarden van de reis-en annuleringsverzekering.

Andere verzekeraars
Het je zelf een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten, dan heb je bij het afsluiten de verzekeringsvoorwaarden ontvangen van jouw verzekeraar. Kijk op jouw verzekeringspolis of neem contact op met jouw verzekeraar om de voorwaarden op te vragen.

Kan ik een verzekering afsluiten als ik niet woonachtig ben in Nederland?

Nee, dit is niet mogelijk via Prijsvrij.nl. De verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance verzekert enkel reizigers die woonachtig zijn in Nederland. Je kunt natuurlijk zelf wel een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

Hoe kan ik contact opnemen met Allianz Global Assistance?

Als je jouw verzekering afgesloten hebt via Prijsvrij.nl ben je verzekerd bij Allianz Global Assistance. Heb je zelf een verzekering afgesloten, neem dan contact op met jouw eigen verzekeraar.

Bij contact voor vertrek kun je Allianz Global Assistance bereiken via 020 561 8711. Vermeld hier altijd bij dat de verzekering via Prijsvrij Vakanties is afgesloten.

In het geval van een noodsituatie in het buitenland bel je met de alarmcentrale op +31 20 592 92 92.

Tip: Verzekerd via Prijsvrij.nl, dan is het polisnummer jouw boekingsnummer dat je terugvindt op jouw boekingsbevestiging en in de MijnPrijsvrij App.

Wanneer worden kosten van een annulering vergoed?

De annuleringskosten van jouw reis worden (gedeeltelijk) vergoed wanneer sprake is van een gedekte gebeurtenis. Gedekte gebeurtenissen zijn onder andere annulering wegens medische redenen (overlijden, ongeval, ernstige ziekte, onverwachte medische behandeling of complicaties bij je zwangerschap), overlijden van familieleden tot de derde graad, nieuwe baan na werkloosheid of onvrijwillig ontslag of nieuwe woning (onder voorwaarden). Een volledig overzicht van de vergoedingen bij annulering vind je terug in de voorwaarden van jouw annuleringsverzekering.

Heb je jouw verzekering afgesloten via Prijsvrij Vakanties, dan ben je verzekerd bij Allianz Global Assistance en zijn deze voorwaarden van toepassing.