Veelgestelde vragen - ANVR/SGR

Wat is de ANVR?

De ANVR is de brancheorganisatie van de Nederlandse reiswereld. ANVR staat voor Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op de reizen die op deze website worden aangeboden zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Deze reisvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR-brochure. De brochure bevat tevens de ANVR-boekingsvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de website van ANVR.

Wat is de SGR?

De SGR is het garantiefonds van de Nederlandse reiswereld. SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. De SGR-garantie houdt in dat jij als consument ervan verzekerd bent dat je jouw betaalde reissom terugkrijgt, als de reisorganisatie door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie (jouw vakantie) niet kan leveren.


Wanneer je een pakketreis (vlucht en verblijf) hebt geboekt en je bent al op je vakantiebestemming terwijl er problemen zijn met je reisorganisatie zal het SGR zorgen dat je weer veilig terug naar huis komt. De SGR bijdrage van € 10,- per boeking is inclusief wanneer je een vakantie bij Prijsvrij boekt. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de website van SGR.

Is Prijsvrij Vakanties aangesloten bij de ANVR en SGR?

Ja, Prijsvrij Vakanties is aangesloten bij ANVR en SGR. Op jouw boeking zijn de voorwaarden van de ANVR en SGR dan ook van toepassing. De SGR bijdrage van € 10,- is inbegrepen bij de prijzen die je op de website ziet. 

Het ANVR-lidmaatschapsnummer van Prijsvrij Vakanties is 4658, dit kun je terugvinden op de website van de ANVR. Het SGR-lidmaatschapsnummer van Prijsvrij Vakanties is 3503, dit kun je terugvinden op de website van het SGR. 

Is de SGR-consumentenbijdrage inbegrepen?

Veilig en vertrouwd op vakantie, dat is iets wat wij je garanderen door onze boekingsvoorwaarden. Het is belangrijk dat je er zeker van bent dat je met een gerust hart je vakantie kunt boeken en kunt genieten van een fijn vooruitzicht. Prijsvrij Vakanties is aangesloten bij de SGR, meer informatie hierover vind je elders op deze pagina. In het kort betekent dit dat je geboekte vakantie en jouw betaalde reissom veilig zijn mochten er financiële problemen zijn bij de reisorganisatie. De SGR bijdrage van € 10,- per boeking is inclusief wanneer je een vakantie bij Prijsvrij boekt.

Meer informatie hierover vind je op de website van SGR.