Veelgestelde vragen - Ryanair

Hoe kan ik inloggen op de website van Ryanair?

Op de website van Ryanair kun je jouw Ryanair-vlucht(en) bekijken en beheren. Je inloggegevens vind je terug onder 'Vlucht & bagage' in Mijn Prijsvrij. Volg de volgende stappen:

 • Ga naar ryanair.com/check-in
 • Ga naar 'Reserveringsnummer'
 • Log in met je reserveringsnummer en het e-mailadres wat in 'Mijn Prijsvrij' staat aangegeven


Lukt het je niet om online je boeking op te halen terwijl je de juiste gegevens hebt gebruikt? Dan kan het zijn dat je als reiziger nog een online verificatie moet doen. Ryanair vraagt je dan om foto's van jezelf te maken om de verificatie te doorlopen. Zodra het verificatieproces succesvol is afgerond kan je gewoon in je boeking.

Hoe kan ik online inchecken bij Ryanair?

Bij vluchten met Ryanair is het verplicht om online in te checken. Indien je niet online incheckt dan rekent Ryanair hoge kosten voor het inchecken op de luchthaven. De kosten voor het inchecken op de luchthaven bedragen €55 per persoon (per vlucht).

Op de website van Ryanair kun je vanaf 24 tot 2 uur voor vertrek online inchecken met de inloggegevens die je kunt vinden bij ‘Vlucht & Bagage’ in Mijn Prijsvrij. Stoel gereserveerd? Dan is online inchecken mogelijk vanaf 60 dagen tot 2 uur voor vertrek. Volg de volgende stappen:

 • Log in op de website van Ryanair
 • Kies voor de optie 'Reserveringsnummer' en vul de gegevens in zoals vermeld in Mijn Prijsvrij
 • Klik op 'je boeking ophalen'
 • Na het invullen van de gegevens kom je in je boeking. Klik rechts op de gele 'Inchecken' knop
 • Vul de gegevens in zoals in je paspoort
 • Print je instapkaarten uit en neem deze mee naar de luchthaven. De instapkaarten zijn jouw vliegtickets die gelden als toegang voor je vlucht.


Lukt het je niet om online je boeking op te halen terwijl je de juiste gegevens hebt gebruikt? Dan kan het zijn dat je als reiziger nog een online verificatie moet doen. Ryanair vraagt je dan om foto's van jezelf te maken om de verificatie te doorlopen. Zodra het verificatieproces succesvol is afgerond kan je gewoon in je boeking en kan je online inchecken.

Hoe kan ik een stoel reserveren bij Ryanair?

Indien gewenst kun je op de website van Ryanair tegen betaling een stoel reserveren. Maak je hier geen gebruik van, dan krijg je een gratis willekeurige stoel aangewezen. Voor het reserveren van een stoel moet je inloggen op de website van Ryanair. Jouw inloggegevens vind je terug onder 'Vlucht & bagage' in Mijn Prijsvrij.

 1. Log in op de website van Ryanair
 1. Ga naar 'Selecteer stoelen' - Bekijk voorbeeld
 1. Ga naar 'Selecteer stoelen' - Bekijk voorbeeld
 1. Ga naar 'Selecteer stoelen' - Bekijk voorbeeld
Hoe kan ik bagage bijboeken bij Ryanair?

Bij Ryanair mag je per persoon gratis 1 kleine tas van max. 40 x 20 x 25 cm meenemen aan boord. Indien je extra handbagage en/of ruimbagage mee wilt nemen, kan dit tegen betaling tijdens de boeking. Na boeking kun je extra bagage bijboeken op de website van Ryanair. Jouw inloggegevens vind je terug onder 'Vlucht & bagage' in Mijn Prijsvrij.

Extra handbagage bijboeken

 1. Log in op de website van Ryanair
 1. Ga naar 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage / 10 kg incheckbagage' - Bekijk voorbeeld
 1. Ga naar 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage / 10 kg incheckbagage' - Bekijk voorbeeld
 1. Ga naar 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage / 10 kg incheckbagage' - Bekijk voorbeeld
 1. Hier kun je kiezen voor 2 opties:
 • Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage
  Naast de standaard inbegrepen gratis kleine tas van 40x20x25 cm, mag je een koffer van maximaal 10 kg meenemen in de cabine. (Deze optie is beperkt beschikbaar).
 • 10 kg incheckbagage
  Naast de standaard inbegrepen gratis kleine tas van 40x20x25 cm, mag je een koffer van maximaal 10 kg inchecken bij de balie van Ryanair. De koffer wordt in het ruim vervoerd.

Extra ruimbagage bijboeken

 1. Log in op de website van Ryanair
 1. Ga naar 'Voeg koffer(s) van 20 kg toe' - Bekijk voorbeeld
 1. Ga naar 'Voeg koffer(s) van 20 kg toe' - Bekijk voorbeeld
 1. Ga naar 'Voeg koffer(s) van 20 kg toe' - Bekijk voorbeeld
 1. Selecteer per persoon het gewenste aantal koffers en gewicht. Indien gewenst en van toepassing kun je dit ook meteen selecteren voor de retourvlucht.
Hoeveel handbagage en ruimbagage is toegestaan bij Ryanair?

Bij Ryanair mag je per persoon gratis 1 kleine tas van max. 40 x 20 x 25 cm meenemen aan boord. Indien je extra handbagage en/of ruimbagage mee wilt nemen, kan dit tegen betaling tijdens de boeking. Na boeking kun je extra bagage bijboeken op de website van Ryanair.

Hoe kan ik betalen op de website van Ryanair?

Op de website van Ryanair kun je extra's afrekenen met o.a. iDEAL en creditcard - Bekijk voorbeeld. Het is belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, namelijk:

 • Tijdens het online incheckproces kun je eventuele extra's alleen met creditcard betalen.
 • IDEAL-betaling is alleen mogelijk wanneer de prijzen in euro's staan aangegeven. Indien er een andere valuta staat aangegeven is alleen betaling met creditcard mogelijk.