Veelgestelde vragen - Ryanair

Inloggen op de website van Ryanair

Op de Ryanair website kunt u uw Ryanair vlucht(en) bekijken en beheren. Uw inloggegevens vindt u terug onder 'Vlucht & bagage' in Mijn Prijsvrij.

1. Ga naar www.ryanair.com/nl
  1. Ga naar 'Geen account? Check hier in' - Bekijk voorbeeld
  1. Klik op 'Geen account? Check hier in' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Geen account? Check hier in' - Bekijk voorbeeld
  1. Log in met uw reserveringsnummer en het e-mailadres wat in 'Mijn Prijsvrij' staat aangegeven.
Online inchecken bij Ryanair

Voor vluchten met Ryanair is online inchecken verplicht.

Op de website van Ryanair kunt u 2 dagen tot 2 uur voor vertrek online inchecken met de inloggegeven die u kunt vinden bij ‘Vlucht & Bagage’ in Mijn Prijsvrij.

Stoel gereserveerd? Dan is online inchecken mogelijk vanaf 60 dagen tot 2 uur voor vertrek.

1. Log in op de website van Ryanair
  1. Klik rechts op de gele 'Inchecken' knop - Bekijk voorbeeld
  1. Klik op de gele 'Inchecken' knop - Bekijk voorbeeld
  1. Klik rechts op de gele 'Inchecken' knop - Bekijk voorbeeld
  1. Vul de gegevens in volgens paspoort
  2. Print uw instapkaarten uit en neem deze mee naar de luchthaven.
    De instapkaarten zijn uw vliegtickets die gelden als toegang voor uw vlucht.

Let op! Voor inchecken op de luchthaven zelf rekent Ryanair hoge kosten (€55 p.p.)

Stoel reserveren bij Ryanair

Indien gewenst kunt u op de website van Ryanair tegen betaling een stoel reserveren. Maakt u hier geen gebruik van, krijgt u een gratis willekeurige stoel aangewezen. Voor het reserveren van een stoel moet u inloggen op de Ryanair website. Uw inloggegevens vindt u terug onder 'Vlucht & bagage' in Mijn Prijsvrij.

1. Log in op de website van Ryanair
  1. Ga naar 'Selecteer stoelen' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Selecteer stoelen' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Selecteer stoelen' - Bekijk voorbeeld
Bagage bijboeken bij Ryanair

Bij Ryanair mag u per persoon gratis 1 kleine tas van max. 40 x 20 x 25cm meenemen aan boord. Indien u extra handbagage en/of ruimbagage mee wilt nemen, kan dit tegen betaling tijdens de boeking. Na boeking kunt u extra bagage bijboeken op de Ryanair website. Uw inloggegevens vindt u terug onder 'Vlucht & bagage' in Mijn Prijsvrij.

Extra handbagage bijboeken

1. Log in op de website van Ryanair
  1. Ga naar 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage / 10kg incheckbagage' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage / 10kg incheckbagage' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage / 10kg incheckbagage' - Bekijk voorbeeld
  1. Hier kunt u kiezen voor 2 opties:
  • Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage
    Naast de standaard inbegrepen gratis kleine tas van 40x20x25 cm, mag u een koffer van maximaal 10kg meenemen in de cabine. (Deze optie is beperkt beschikbaar).
  • 10 kg incheckbagage
    Naast de standaard inbegrepen gratis kleine tas van 40x20x25 cm, mag u een koffer van maximaal 10kg inchecken bij de Ryanair balie. De koffer wordt in het ruim vervoerd.

Extra ruimbagage bijboeken

1. Log in op de website van Ryanair
  1. Ga naar 'Voeg koffer(s) van 20kg toe' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Voeg koffer(s) van 20kg toe' - Bekijk voorbeeld
  1. Ga naar 'Voeg koffer(s) van 20kg toe' - Bekijk voorbeeld
  1. Selecteer per persoon het gewenste aantal koffers en gewicht. Indien gewenst en van toepassing kunt u dit ook meteen selecteren voor de retourvlucht.
Handbagage en ruimbagage bij Ryanair

Bij Ryanair mag u per persoon gratis 1 kleine tas van max. 40 x 20 x 25cm meenemen aan boord. Indien u extra handbagage en/of ruimbagage mee wilt nemen, kan dit tegen betaling tijdens de boeking. Na boeking kunt u extra bagage bijboeken op de Ryanair website.

Betalen op de website van Ryanair

Op de Ryanair website kunt u extra's afrekenen met o.a. iDeal en creditcard - Bekijk voorbeeld

• Let op! Tijdens het online incheckproces kunt u eventuele extra's alleen met creditcard betalen.
  • Let op! iDeal betaling is alleen mogelijk wanneer de prijzen in euro's staan aangegeven. Indien er een andere valuta staat aangegeven is alleen betaling met creditcard mogelijk.
  • Let op! Wanneer u bij Ryanair een betaling niet afrond, wordt uw account 24 uur geblokkeerd. Om in te loggen met een geblokkeerd account klik hier. U dient de betaling vervolgens met creditcard te voldoen om uw account weer vrij te geven.