Veelgestelde vragen - Reisadvies

Onrust in de Gazastrook, heeft dit invloed op mijn vakantie?

Voor het laatst geüpdatet op maandag 15 april 2024 16:00 uur.


Ja. Ondanks de situatie in Israël en onrust in het Midden-Oosten, kun jij nog steeds veilig op vakantie naar Egypte en Dubai. Prijsvrij Vakanties houdt samen met haar reisorganisatoren de situatie in de Gazastrook nauwlettend voor je in de gaten. Mocht de situatie veranderen en heeft dit invloed op jouw reis, dan brengen wij je direct op de hoogte. Zonder bericht mag je er gewoon vanuit gaan dat je zorgeloos op reis kunt.


Het is dus niet mogelijk om kosteloos van je vakantie af te zien. Houd er rekening mee dat als je de reis wilt omboeken of annuleren, hierop de reguliere boekingsvoorwaarden van toepassing zijn. Binnen 6 weken voor vertrek is het sowieso in de meeste gevallen niet meer mogelijk om je vakantie om te boeken of te wijzigen. Zit je buiten deze periode en wil je toch de mogelijkheden bespreken? Dan kijkt ons Customer Care team samen met de reisorganisator graag met je mee naar de opties.

Zeldzaam noodweer in Dubai, wat betekent dit voor mijn vakantie?

De afgelopen dagen worden Dubai en andere delen van de Verenigde Arabische Emiraten geconfronteerd met zeldzaam noodweer met overstromingen als gevolg. De internationale luchthaven van Dubai heeft zelfs verschillende vluchten geannuleerd vanwege de wateroverlast. Vanwege deze situatie kunnen wij ons voorstellen dat je graag wilt weten of dit van invloed is op je (aankomende) vakantie.


Wat is er aan de hand?
Dubai is de afgelopen dagen geteisterd door zeldzaam noodweer. Er is in een korte tijd een grote hoeveelheid regen gevallen, wat normaal gesproken in een jaar valt. Het noodweer zorgt lokaal voor problemen, zoals overstromingen, zware regenval en windstoten. Vluchten van en naar de luchthaven van Dubai kunnen zijn omgeleid en in sommige gevallen geannuleerd.


Wat betekent dit voor mijn vakantie?
Wij kunnen ons voorstellen dat je schrikt van de beelden van Dubai. Het is goed om te weten dat we nog geen berichten hebben ontvangen dat de situatie in de Verenigde Arabische Emiraten van invloed is op jouw toekomstige reis. Er kan wel sprake zijn van vluchtverstoringen, zoals vertragingen, dus houd voor de zekerheid de website van de luchtvaartmaatschappij in de gaten voor de laatste updates over je vlucht. Mocht er toch een aanpassing noodzakelijk zijn voor je vakantie, dan horen wij dat zo snel mogelijk van de uitvoerende reisorganisator en zullen we je daar direct over informeren. 


Op dit moment gaat onze eerste aandacht uit naar de reizigers die zich op bestemming bevinden en mogelijk getroffen zijn door de situatie. Momenteel kan Prijsvrij Vakanties in samenwerking met de reisorganisatoren toekomstige reizen gewoon uitvoeren. Uiteraard kun je ervan uitgaan dat een reis alleen plaats zal vinden indien dat ook veilig is voor jou als reiziger.