Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zwitserland ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Welkom in Bern! De stad van de beren! Wist je dat Zwitserland geen hoofdstad heeft? Het land heeft in plaats daarvan een Bondsstad: Bern. Het lijkt wel alsof je in een geschiedenisboek bent beland als je door de oude binnenstad van Bern loopt die is opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. In de gelijknamige regio vind je fantastische wintersportbestemmingen. Zoals Gstaad, Wengen en Adelboden. Bern en de gelijknamige regio hebben ontzettend veel te bieden. Van natuur, cultuur en gezelligheid tot aan wintersport en stedentrips.

Lees meer

Populaire vakanties Bern

Wintersport Bern

Bern is een gevarieerde bestemming. In het zuiden van de regio bestaat het landschap vooral uit het hooggebergte van de Berner Alpen. Daarnaast vind je hier ook de bekende Jungfrautop. Wintersportliefhebbers kunnen het beste van december tot april een bezoekje brengen aan de regio. Februari en maart zijn daarvan de beste maanden, de temperaturen liggen dan rond de 5 graden. Het gebied is erg populair door de vele faciliteiten en goede infrastructuur waardoor je makkelijk op de plaats van bestemming komt.

In de zomer naar Bern

Ben je meer van het zomerse weer en stedentrips, dan is periode van april tot oktober een geschikte tijd. Deze periode is ook het meest geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het is er dan ook een stuk warmer, met uitschieters van boven de 20 graden in de juli en augustus. Of je nu een stedentrip wilt maken, een ontspannen vakantie wilt houden of lekker op wintersport wilt gaan, in Bern is het allemaal mogelijk! Tip: maak een mooie wandeling rond een van de prachtige meren - Zoals Biel, Brienz en Thun - in de regio.

Te doen in de stad Bern

De stad Bern mag natuurlijk niet ontbreken als je in de regio op vakantie gaat. Gelegen in een bosrijke omgeving aan rivier de Aare, biedt deze middeleeuwse stad jou alles voor een mooie vakantie! Sinds 1983 staat de oude binnenstad van Bern op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes vol met gezellige restaurants, winkeltjes en bars. Bekijk de iconische klokkentoren ‘Zytglogge’ uit 1530 of neem een kijkje bij het 100 meter hoge Berner Münster, de hoogste kerktoren van Zwitserland!

Even buiten het oude stadscentrum, aan de andere kant van de Aare, is de Bärengraben (de berenkuil). Hier staat de stad bekend om. Vroeger werden hier beren in een kuil gevangen gehouden. Sinds 2009 kunnen in het BärenPark een aantal beren bezichtigd worden, die er in een gebied van 6500 m² leven. Wist je dat er in Bern meer dan 100 fonteinen te vinden zijn, waarvan veel in het oude stadscentrum? Hier vind je ook de Marktgasse en de Kramgasse, twee belangrijke centrale straten in de oude stadskern. Wie van geschiedenis houdt kan een bezoekje brengen aan het Einsteinhuis, het Naturhistorisches Museum of het Bernisches Historisches Museum. Bekijk snel onze beregoede accommodaties in Bern en laat de voorpret maar beginnen!