Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Lycische Kust ×
    • Dalyan ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie die zich onderscheidt van je eerdere vakanties binnen Europa dan is Dalyan een geweldige optie! Dalyan ligt aan de Lycische Kust in het zuidwesten van Turkije en ligt anders dan andere badplaatsen niet direct aan de zee. Dalyan ligt aan een brede helderblauwe rivier die het meer van Köyceğiz met de Middellandse Zee verbindt. De omliggende rivier delta is een beschermd natuurgebied waarover je een prachtig uitzicht hebt als je vanuit Dalyan per boot naar het strand vaart. In Dalyan zelf kun je gezellig langs de rivier wandelen waar je de leuke restaurantjes voor het uitkiezen hebt met uitzicht over de natuurrijke rivierbedding aan de overkant.

Lees meer

Populaire vakanties Dalyan

Het natuurgebied rondom Dalyan

Dalyan ligt middenin een beschermd natuurgebied met meer dan 100 soorten vogels en drie soorten schildpadden die hun eieren op het Iztuzu strand leggen. Een prachtig stuk natuur waar je dankzij de rivier dwars doorheen kunt steken. De bevolking van Dalyan leeft voor een groot deel van de rivier door de handel in vis, kuit en blauwe krab. Dankzij strenge regels rondom het vissen, de vaarsnelheden en het betreden van het strand blijft dit prachtige natuurgebied behouden en kun je er samen met de lokale bevolking op een verantwoorde manier van genieten.

Met de boot van Dalyan naar het Iztuzu strand

Stap in de ochtend in één van de gekleurde bootjes en vaar in 40 minuten naar het wereldberoemde Iztuzu strand. De kapitein vertelt met plezier over de flora en fauna in de rivierdelta van Dalyan. Het is ook mogelijk om uit te stappen bij één van de vele modderbaden waar je je van top tot teen in kunt smeren om er vervolgens 10 jaar jonger uit te zien! Verder vaar je langs het historische Kaunos waar bijzondere rotsgraven vanaf de boot te zien zijn. Vanaf het oude Akropolis heb je een prachtig uitzicht over de delta en het Iztuzu strand. Een uniek strand middenin de ongerepte natuur, nog niet overspoelt met massatoerisme waar jij straks ligt te zonnen terwijl de prachtige Caretta Caretta zeeschildpadden om je heen scharrelen. Onbetaalbaar!

Eten en drinken in Dalyan

Loop vanuit je hotel in Dalyan naar de rivier en laat je heerlijk verwennen met een uniek uitzicht over het natuurgebied. Laat je tafel bijvoorbeeld vol zetten met een heerlijke variatie aan mezzes, de Turkse variant van de Spaanse tapas. Proef van heerlijke zelfgemaakte hummus of dip je brood in een klassieke zwarte olijf-feta spread. Geniet daarnaast van het typisch Turkse drankje Ayran. Een licht mousserende drank op basis van yoghurt en water, verrijkt met basilicum, citroensap, peper of munt. Een vakantie naar Dalyan bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om helemaal op te gaan in je omgeving en heerlijk tot rust te komen!