Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tsjechie ×
    • Praag En Omstreken ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Praag En Omstreken

Bij een vakantie naar Tsjechie mag een bezoek aan het bruisende Praag niet ontbreken. In Praag vind je vele historische gebouwen, mooie kerken en gezellige pleinen. Praag is erg compact. De meeste highlights zijn dus gemakkelijk lopend te bereiken. Van plan om langer op vakantie te gaan? Dan zijn er in de omgeving ook vele leuke activiteiten te ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld het kasteel van Karlstejn bewonderen, een rondleiding maken in het concentratiekamp Terezin of een bezoek brengen aan bierhoofdstad Plzen, Cesky Krumlov of Kutná Hora met de bijzondere knekelkapel. 

Lees meer

Populaire vakanties Praag En Omstreken

Praag: tips in de omgeving

De omgeving van Praag bestaat uit een heuvelachtig landschap met uitgestrekte bossen, weilanden en heerlijke meertjes. De langste rivier van Tsjechië, de Moldau, stroomt door het gebied. Verschillende rivieren monden bij de hoofdstad uit in de Moldau. In de omgeving van de Praag is veel natuurschoon te bewonderen in bijvoorbeeld het Pruhonice park.

In Praag zelf zijn vele interessante bezienswaardigheden te bewonderen zoals het Oude Stadsplein, de Karelbrug en de Burcht. Het historische centrum behoort sinds 1992 tot UNESCO werelderfgoed. Vele historische gebouwen in de omgeving zijn goed bewaard gebleven, daardoor vind je er veel verschillende bouwstijlen terug. 

Highlights in de regio

Niet alleen is de hoofdstad Praag een bezoek waard, in de omgeving zijn ook veel interessante bezienswaardigheden. Perfect voor een afwisselende vakantie! Zo kan je bijvoorbeeld een rondleiding boeken bij het concentratiekamp Terezin en meer leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Liever een kasteel bezoeken? Dan is een bezoek aan Kastaal Karlstejn een aanrader! Dit 14e-eeuws gotische kasteel geeft je een goede indruk van het oude kasteelleven. 

Op ca. 70 km van de hoofdstad ligt het stadje Kutná Hora. Dit middeleeuwse stadje is gemakkelijk met de trein te bereiken vanuit Praag (ca. 1 uur). Je vind hier de indrukwekkende St. Barbara kathedraal en de knekelkapel Sedlec Ossuary. Een tikkeltje bizar, maar erg bijzonder! Dit kapelletje is namelijk 'versierd' met de overblijfselen van zo'n 40.000 mensen. 


Na Praag, is de stad Cesky Krumlov de meest populaire stad van Tsjechië. Dit stadje ligt op zo'n 3 uur rijden van de hoofdstad. De vele historische gebouwen en het sfeervolle centrum geven de stad een sprookjesachtige, middeleeuwse uitstraling. 


Voor een dagje ontspanning tijdens je vakantie is een bezoek aan de bierhoofdstad Pilsen een absolute aanrader. Bierliefhebbers mogen een bezoek aan de brouwerij natuurlijk niet missen. De stad staat niet alleen bekend om het bier, maar ook om de mooie historische binnenstad. Een andere leuke optie is een bezoek aan kuuroord-stad Karlovy Vary. Dit stadje trekt jaarlijks vele toeristen vanwege de geneeskrachtige werking van het warme mineraalwater dat uit de warmwaterbronnen naar boven borrelt.