JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De 4 leukste dingen om te doen in Sevilla » Prijsvrij.nl

De 4 leukste dingen om te doen in Sevilla

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 23-07-2021

Wij waren gezegend om niet slechts een paar dagen door te brengen in Sevilla, maar een hele vakantie! Dat Sevilla ons niet zou vervelen hadden we verwacht, maar dat het zóveel te bieden heeft hadden we niet durven dromen. Maak van jouw dromen de volgende échte vakantie en ga met ons mee op avontuur in deze prachtige stad in Spanje. We hebben de vier leukste dingen om te doen in Sevilla voor jou verzameld én getest, dus ga er lekker voor zitten en let the voorpret begin!

#1 Alcazar Palace

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om door een scène uit Game of Thrones te wandelen? Dan hebben we goed nieuws: in het Alcazar Palace – het Koninklijk Paleis van Sevilla – kan dit en is een absolute highlight! Je kunt hier tours boeken en alles te weten komen over het paleis, of je kunt er op eigen gelegenheid doorheen. De sfeer die er hangt is niet anders te omschrijven dan magisch en geloof ons: dit wil je niet missen.


Paleis van Alcazar in Sevilla

#2 Kanoën over de Guadalquivir rivier

En dat rijmt! Maar bovenal is het een superleuk uitstapje om Sevilla vanaf het water te bekijken. Niet alleen zie je op deze manier andere dingen van de stad, je geniet ook van de flora en fauna die je langs de waterkant vindt. Je kunt op verschillende plekken een tour boeken die ongeveer twee uur duurt. Extra tip: kies je tijdstip wijselijk, want in de zomer kan het in de middaguren heel erg heet worden. En de kano’s zijn helaas niet voorzien van een parasolletje.


Guadalquivir rivier in Sevilla

#3 Flamenco show Sevilla

Het is echt een gemiste kans om Sevilla te bezoeken zonder een flamenco show bij te wonen. Je kunt hiervoor op talloze plekken in de stad terecht, maar let goed op of het om de échte flamenco gaat of een aangepaste variant voor toeristen. Een tip hierbij is om naar een ‘peña’ te gaan. Dit is een soort flamenco social club en hier worden alleen de echte authentieke shows gegeven.


Flamenco danseres in Sevilla

#4 Fiets door de stad

Wij als echte Nederlanders zijn natuurlijk gek op fietsen. Maar wist je dat de fiets ook een perfect vervoersmiddel is om Sevilla te verkennen? De stad is namelijk van behapbare grootte, maar om alles met de voet te doen is wat veel van het goede. Ontdek alle highlights van Sevilla met de fiets en je weet zeker dat je niets mist. Je kunt ook fietstour boeken met een gids die je langs alle must-sees leidt, maar je kunt ook op eigen gelegenheid het zadel op.


Ontdek Sevilla per fiets


Hoteltip: Sevilla Center****

Sevilla alleen een geschikte vakantiebestemming voor een paar dagen? Zeker niet! Je kunt hier moeiteloos een heerlijke vakantie vieren, alleen, met jouw partner of met het hele gezin. Kies jouw favoriete accommodatie uit ons aanbod en kopieer onze tips naar jouw notities. Sevilla: we komen eraan!