Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Brava ×
    • Rosas ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een zonnige vakantie in Rosas aan de Costa Brava hoef je niet eindeloos ver te reizen. Rosas ligt namelijk net over de Franse grens in het noord oostelijke deel van Catalonië in Spanje. Omringd door zowel brede zandstranden als leuke baaitjes met kiezelstranden heeft Rosas voor elk soort vakantieganger iets te bieden. Wandel eindeloos langs de baai van Rosas met het strand aan je linkerhand en de bruisende boulevard vol leuke restaurantjes en barretjes aan je rechterhand. Begin je dag met het bewonderen van overblijfselen uit de Griekse oudheid en struin over de marktjes in het centrum om vervolgens plaats te nemen op een gezellig terras met uitzicht over de boulevard en de zee. 

Lees meer

Populaire vakanties Rosas

Bezienswaardigheden Rosas

Ontdek zelf of met een gids het militaire fort Ciutadella de Rosas. Dit prachtig gelegen fort is op loopafstand van het centrum van Rosas en je bewondert hier overblijfselen uit zowel de Griekse als de Romeinse oudheid. De eerste bouwwerken werden hier al in de 4e eeuw voor Christus door de Grieken gebouwd. Het fort werd later enorm uitgebreid en had als doel Rosas te beschermen tegen aanvallen van piraten. Als je tijdens je vakantie in Rosas geen genoeg kunt krijgen van deze mooie ruïnes, bezoek dan ook het Castell de la Trinitat ten zuiden van de stad. Tijdens je wandeling naar het kasteel geniet je van een prachtig uitzicht over de baai en in het kasteel zelf kun je een tentoonstelling bezoeken waar je van alles leert over de geschiedenis van Rosas en de Costa Brava.

De stranden van Rosas

De Costa Brava staat natuurlijk bekend om zijn geweldige stranden en ook in Rosas kun je hier onbeperkt van genieten. Het strand begint direct naast de jachthaven met Playa La Punta. Combineer hier je stranddag met een heerlijke lunch of diner bij één van de restaurants aan de boulevard. Verderop loop je in een boog rondom de baai over de brede zandstranden Playa Nova en Playa del Rastell. Wandel helemaal tot aan de pier aan het einde van Playa del Salatar voor een mooi uitzicht over de Rosas en de baai.

Kustroute van Rosas naar Cadaques

Hou je van kleine onontdekte baaitjes en strandjes? Rijd dan de kustroute van Rosas naar Cadaqués. Pauzeer voor een picknick op één van de strandjes omgeven door het natuurpark Cabo de Creus en geniet van het uitzicht over de rotsformaties en de helder blauwe zee. Het vissersdorpje Cadaqués staat bekend als één van de favoriete stekjes van de beroemde schilder Dali en dit begrijp je meteen als je er rondloopt. Verdwaal in de smalle straatjes tussen de witte huizen met blauwe deuren en breng een bezoekje aan één van de vele kunstgalerietjes.

Boek een vakantie naar Rosas als je Spanje zo dicht mogelijk bij huis wilt ervaren en dompel jezelf onder in deze schilderachtige omgeving.