Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Blanca ×
    • Albir ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een relaxte vakantie met volop zon, zee en strand ga je op vakantie naar Albir! Lekker rustig aan doen staat centraal in dit kleine badplaatsje aan de Costa Blanca in Spanje. Geniet van het heerlijke Mediterrane klimaat op je handdoekje aan het Playa del Racó Albir strand. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de klif met een vuurtoren. Met de kinderen op vakantie? Naast dat ze de hele zee voor zich hebben, zijn er op het strand ook nog eens verschillende speeltuintjes te vinden. Wij hebben het gevoel dat je hier de meeste tijd lekker aan het luieren bent, maar mocht je er toch even tussenuit willen, dan is de boulevard de place to be. Ontspannen maar!

Lees meer

Populaire vakanties Albir

Albir - een adembenemend badplaatsje aan de Costa Blanca   

De sfeervolle badplaats Albir behoort tot de gemeente Alfaz del Pi en is gelegen tussen Altea en de grote badplaats Benidorm. Het beschikt over een mooie en levendige, lange boulevard met palmbomen en een breed strand. De boulevard is uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling, maar vooral in de vroege ochtend zie je hier veel mensen joggen. Overdag kun je lekker een drankje doen en genieten van de lokale Spaanse tapas.

Centrum Albir

Ook in het centrum van Albir zijn flink wat eetgelegenheden te vinden. Gezellige terrasjes en restaurants, maar ook om te shoppen kun je hier zeker terecht in de vele winkels. Iedere zondagochtend vindt er in de hoofdstraat bovendien een leuke markt plaats, waar je van alles kunt kopen. In juli wordt hier elk jaar een internationaal filmfestival gehouden. Albir heeft ook een eigen ‘Walk of Fame’ die je kunt terugvinden op de boulevard aan de Paseo de las Estrellas. Voor een beetje cultuur kun je de ruïnes van een villa uit de Romeinse tijd bezichtigen. Het museum, genaamd Villa Romana, vind je op slechts 5 minuten lopen van het strand. 

Omgeving van Albir

Een must-see in de omgeving van Albir is het mooie Nationale Park Sierra Helada. De bergen vormen een prachtige achtergrond voor de badplaats Albir en scheidt de stad van zijn grotere buur, Benidorm. Op de klif van Albir staat een mooie vuurtoren, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de gehele baai. Deze vuurtoren is via een mooie wandeling van zo'n 5 kilometer alleen te voet bereikbaar.

Naast Albir vind je het mooie plaatsje Altea met een historisch centrum, gelegen op een heuvel. Hierna hoef je in ieder geval niet meer te trainen! Ten noorden van Albir, op ongeveer 30 minuten rijden vind je Guadalest, een klein maar heel mooi oud dorp, genesteld op de top van een berg met een spectaculair uitzicht van bovenaf op een enorm waterreservoir. Op de weg naar Guadalest kun je eventueel een stop maken bij de watervallen van Algar. Wil je tijdens je vakantie in Albir even ontwaken en voor een levendig dagje uit? Ga dan naar Benidorm of Alicante. Wat ga jij als eerste ontdekken?