Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Ferragudo ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Ferragudo

Ben je op zoek naar een fijne, rustige en charmante badplaats in de Algarve? Wij hebben die voor je gevonden. Ferragudo is één van de mooiste dorpen aan de zuidkust van Portugal! Op een steenworp afstand van de havenstad Portimão ligt dit kleine en authentieke vissersdorp. Dwalen door het oude centrum van Ferragudo is een lust voor het oog! Je wandelt over geplaveide straten en pittoreske pleinen met witgekleurde huizen en kleurrijke accenten waar vrolijke bloemen de aandoenlijkheid van het dorp compleet maken. Natuurlijk mag chillen aan het goudgele strand niet ontbreken tijdens je vakantie in Ferragudo. Met tal van stranden in de omgeving heb je keuze zat!

Lees meer

Populaire vakanties Ferragudo

Ferragudo bezienswaardigheden

Eigenlijk is Ferragudo één grote bezienswaardigheid. Op een prachtige manier ligt het dorp met al haar witte gebouwen op een heuvel aan zee waardoor het één groot openluchtmuseum lijkt! Struin door dit ‘openluchtmuseum’ en ontdek de meest fotogenieke en steile straatjes, plof neer op een van de vele terrasjes, geniet van straatartiesten die samen muziek maken en ontmoet de vriendelijke dorpsbewoners. Ferragudo is een klein dorp met nauwelijks 2000 inwoners, maar dat heeft geen invloed op de gezelligheid in de dorpskern. Vooral bij het belangrijkste plein van het dorp, Praca Rainha Dona Leonor, is het erg sfeervol. Neem in je wandeling door het dorp ook zeker de Igreja de Ferragudo mee. Deze bijzondere wit met gele kerk bereik je via trappen omhoog op de top van de heuvel. Het uitzicht vanaf deze kerk op de omgeving is zeer indrukwekkend!

Stranden van Ferragudo

Als je het leuk vindt om iedere vakantiedag een nieuw strand te bezoeken dan zit je Ferragudo goed. In de omgeving liggen enorm veel rotsstranden met goudgeel zand waar jij op kunt zonnen. Een greep uit de mogelijkheden: het uitgestrekte Praia Grande, het rustige Praia da Infanta en het kalme Praia do Pintadinho. Bij veel van deze stranden heb je ook fantastische surfmogelijkheden. Het is ook leuk om tijdens je vakantie in Ferragudo een boottocht langs de kustlijn van de Algarve te maken. Je maakt tussenstops bij de mooiste plekken van de zuidkust zoals de Benagil Cave. Dit is een grote grot met in het plafond een grote opening waar de zonnestralen doorheen schijnen op het felblauwe water. Een super fotogenieke locatie!

Wandelen vanuit Ferragudo

Naast ronddwalen door het pittoreske centrum en relaxen aan het strand kun je tijdens je vakantie in Ferragudo bijzondere wandeltochten maken. Er vertrekken vanuit Ferragudo verschillende wandelroutes. Zo kun je een prachtige wandelroute volgen naar de naastgelegen kustplaats Carvoeiro waarbij je over kliffen wandelt en continue verrast wordt door de mooiste uitzichten op zee en de kustlijn. Je kunt ook naar de vuurtoren van Farol da Ponta do Altar wandelen. In de buurt van deze vuurtoren start de wandelroute Caminho dos Promontórios. Onderweg kom je de meest prachtige kliffen, baaien en rotsstranden tegen waar de Algarve zo bekend om staat!

Zie jij een vakantie naar Ferragudo helemaal zitten? Bekijk ons voordelige aanbod en kies de beste deal!