Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Oostenrijk ×
  • Salzburgerland ×
  • Flachau ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Flachau is een bekend wintersportdorp in Oostenrijk met een totaal van 236 kilometer aan skipistes van wisselende niveaus. Het dorpje ligt onderaan de berg en is vooral bekend om de World Cup afdaling die hier jaarlijks wordt gehouden. Er gaan skiliften op 3 verschillende punten in het dorp naar boven. Vanuit je accommodatie ben je dus snel bovenop de berg! In de zomer wordt Flachau vooral veel door sportievelingen bezocht. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen en zwemmen. Een ideale locatie in Salzburgerland voor zowel een wintersport als een zomervakantie dus!

Lees meer

Populaire vakanties Flachau

Wintersport naar Flachau

Flachau ligt in het hart van Salzburgerland in Oostenrijk, een regio die bekend staat als een walhalla voor de wintersporters. Het dorp ligt zelf op 920 meter, maar de pistes rijken tot 2188 meter hoogte. De sneeuwhoogte in dit gebied kan oplopen tot ruim 250 centimeter op de berg en één meter in het dal. Om deze reden is de sneeuwzekerheid enorm hoog!

Skilessen en materiaalhuur

In het dorp vind je verschillende skischolen waar je ski’s en snowboards kunt huren, maar ook waar je op ski- of snowboardles kunt. Ben jij dus nog niet zo’n ervaren wintersporter of wil je dat jouw kinderen de fijne kneepjes leren? Een skischool is een ideale uitkomst! Je kunt vaak kiezen tussen een dagdeel of de hele dag lessen. Net wat het beste bij jou past.

Hoeveel kost een skipas in Flachau?

Om toegang tot alle skiliften te hebben dien je in het bezit te zijn van een skipas. Deze prijzen wisselen per jaar en per seizoen. Je kunt al een skipas vanaf 3 dagen kopen. Een skipas van 5 dagen kost in 2019 gemiddeld rond de 250 euro. Hiermee heb je toegang tot alle liften in het gebied en dus ook alle skipistes.

En na het skiën dan?

Na een dag lang allerlei verschillende pistes te hebben ontdekt is het tijd voor de après-ski. Deze begint in Flachau stipt om 4 uur en eindigt om 8 uur ’s avonds weer. Dit is de tijd om te genieten van de plaatselijke Schnapps maar ook kun je gaan rodelen of een tocht in een arreslee maken! Zing mee met de gekste muziek. En dan vroeg naar bed, de volgende ochtend openen de skiliften al weer vroeg!

Ontdek het skigebied van Flachau

Flachau ligt in het grote skigebied Salzburger Sportwelt. Dit moderne skigebied beschikt over 236 kilometer aan skipistes en meer dan 100 skiliften uitgerust met de modernste technieken. Er zijn pistes met verschillende moeilijkheidsgraden:

 • Blauwe pistes – 94 kilometer
 • Rode pistes – 121 kilometer
 • Zwarte pistes – 13 kilometer

Meerdere dorpen bevinden zich in dit skigebied. Zo kun je gemakkelijk lange tochten maken met een tussenstop. Daarnaast zijn er ook veel verschillende langlaufloipes. Zo’n 250 kilometer vers besneeuwde routes liggen er beschikbaar voor de langlaufers. Met pistes van ieder niveau is dit skigebied geschikt voor alle wintersportliefhebbers!

Zomervakantie naar Flachau

Zodra de wintermaanden over zijn verandert Flachau in een prachtig groene omgeving die zich leent om heerlijk te kunnen wandelen en andere sporten te beoefenen. Er zijn diverse bergmeren met helder water die te verkoelend zijn om er niet in te springen.

Wandelaars kunnen hun geluk niet op in deze regio. Diverse wandelingen worden dagelijks georganiseerd. Ook kun je zelf op pad gaan. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, zo kun je op je eigen niveau wandelen terwijl je geniet van prachtige uitzichten!

Verplaats jij je liever op de fiets? Er zijn diverse fiets- en mountainbiketochten in deze regio. Je fietst door de bergen en bossen en net als de wandelingen zijn er ook fietstochten voor ieder niveau.

Het weer in Flachau

In Flachau heerst, net zoals in de rest van Oostenrijk een landklimaat. Dit houdt in dat de winters relatief droog zijn en er in de zomers wat neerslag kan vallen maar de temperaturen erg aangenaam zijn. Het wintersportseizoen loopt officieel van november tot en met mei. De meeste sneeuwzekerheid heb je in de maanden december, januari, februari en maart. Flachau is behoorlijk sneeuwzeker, tussen deze maanden wordt de sneeuwzekerheid op 70 tot 100% geschat. In de seizoenen met minder sneeuwzekerheid zorgen sneeuwkanonnen dat 100% van dit gebied bedekt is met sneeuw.

In de zomer wordt het gemiddeld tussen de 19 en 23 graden. Ideale temperaturen om sportief bezig te zijn dus! Hoger in de bergen kan het wat koeler zijn en in de dorpen wat warmer. Houd er rekening mee dat in de maanden mei tot en met augustus de meeste neerslag valt. Echter mag dit de pret niet drukken natuurlijk!