JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Bezienswaardigheden van Salzburgerland » Prijsvrij.nl

Op vakantie naar Salzburgerland? Dit zijn de must-see bezienswaardigheden!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021


“Oh Oostenrijk, wat doe je mooi!” Dit is één van de eerste gedachten die bij ons opkwamen toen we Salzburgerland binnenreden. Een relatief kleine deelstaat van Oostenrijk maar toch vol met uitgestrekte landschappen en talloze dorpjes en steden. Ondanks dit allemaal in deze kleine deelstaat zit heb je er toch een gevoel van weidse vrijheid. Dat het er stikt van de bezienswaardigheden en highlights kun je waarschijnlijk wel invullen, maar juist omdat het er zóveel zijn hebben wij in deze blog de absolute must-see bezienswaardigheden voor je verzameld. Pak een lekkere Weizenbier of Spezi en lees gauw verder over jouw toekomstige vakantie.

Krimml

Je hebt vast wel eens een waterval gezien, maar tijdens jouw vakantie in Salzburgerland kun je de hoogste waterval van Europa zien! Deze Krimmler Wasserfälle zijn maar liefst 380 meter hoog en zijn verdeel over drie watervallen. Je vindt deze watervallen net buiten het centrum van Krimml en deze bezienswaardigheid mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Salzburgerland. Extra tip: neem het wandelpad dat je naar alle drie de watervallen leidt. Dit pad is zo’n 4 kilometer lang dus is ook met kinderen heel goed te doen.

Hoteltip: Krimmlerfalle****


Krimml waterval in Salzburgerland

St. Johann Im Pongau

Iets meer richting het midden van Oostenrijk vind je St. Johann Im Pongau. Hier vind je een leuk centrum waar je wat kunt winkelen en lekker kunt eten, maar de absolute highlight is de Liechtensteinklamm. Deze kloof heeft een goed begaanbaar wandelpad van ook zo’n 4 kilometer, en op sommige plekken torenen de rotswanden tot wel 300 meter hoogte boven je uit. Absoluut indrukwekkend en ook zeer geschikt voor kinderen. Omdat het start- en eindpunt gelijk zijn kun je er ook gemakkelijk met de auto naartoe rijden.


Liechtensteinkloof in Salzburgerland

Flachau

Dat je perfect kunt wintersporten in Salzburgerland is bekend, maar wist je dat er op een zomerse dag ook heerlijk op het strand kunt vertoeven? Er is dan misschien geen ‘echte’ zee, maar de Mattsee, Obertrumer See en Wallersee doen hier qua schoonheid zeker niet voor onder. Je vindt deze meren nabij Flachau en kunt hier met kinderen van iedere leeftijd perfect naartoe voor een dagje waterpret. Zwemmen is hier natuurlijk mogelijk, maar ook het beoefenen van verschillende watersporten is hier te gek! Ben je op zoek naar een manier om indruk te maken op jouw partner? Neem hem of haar dan mee voor een romantische picknick tijdens zonsondergang en je scoort punten voor het hele jaar!

Hoteltip: Alpenchalets Flachauer Gutshof****


Uitzicht op Mattsee


Zoals gezegd was het een lastige taak om zo’n kleine selectie van bezienswaardigheden in Salzburgerland te maken. We hebben onze favoriete bestemmingen met je gedeeld, maar ons aanbod is nog véél groter. Kijk dus gauw wat er voor jou tussen zit en boek jouw ideale accommodatie vandaag nog. Schöne Ferien!