Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Oostenrijk ×
    • Salzburg ×
    • Salzburg ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Salzburg

Ronduit klassiek, uitzonderlijk muzikaal en een tikkeltje romantisch. Dat is een stedentrip naar Salzburg! Vlak bij de grens met Duitsland ligt in de Oostenrijkse bergen het magische Salzburg. Het is de stad waar de geest van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds rondwaart en de Sound of Music even populair blijft. In de ‘Altstadt’ raak je overdonderd door de prachtige gebouwen in Barokke stijl. In de compacte binnenstad zijn muziek, cultuur en kunst aan de orde van de dag waardoor je er niet uitgekeken raakt. Door de ligging in de Alpen kun je jouw stedentrip perfect combineren met een dagje skiën in Salzburgerland. Goed idee toch?

Lees meer

Populaire stedentrips Salzburg

Bezienswaardigheden in Salzburg

In de stad waar de rivier de Salzach doorheen kruist ligt prominent op een hoge heuvel vesting Hohensalzburg. Dit is één van de grootste Middeleeuwse kastelen van Europa! Wanneer je met de kabelbaan omhoog gaat waan je je ook echt in de middeleeuwen wanneer je de vorstenkamers van de vesting bezoekt. Geniet vanaf Hohensalzburg vooral van het magistrale uitzicht over het centrum van Salzburg en de omliggende bergen.

Dat Mozart is geboren en getogen in Salzburg zul je weten tijdens je stedentrip. Veel dingen in de stad verwijzen of zijn vernoemd naar deze componist. De Getreidegasse is één van de beste winkelstraten van Salzburg en in deze straat ligt ook het opvallend gele geboortehuis van Mozart. Tegenwoordig is zijn geboortehuis een museum en kun je er zijn vroegere instrumenten bewonderen.  

Ook de Sound of Music wordt in één adem genoemd met Salzburg. In de kasteeltuinen van Slot Mirabell is het bekende ‘Do Re Mi’ lied opgenomen. In de schitterende geometrische tuinen maak je prachtige foto’s met op de achtergrond het Hohensalzburg. Andere bezienswaardigheden waar je in Salzburg niet omheen kun zijn het Benedictijnse klooster en de Dom van Salzburg.

Eten en drinken in Salzburg

Salzburg heeft een hoog culinair gehalte en de fijnproevers kunnen de Oostenrijkse keuken hier in volle glorie ervaren. De meest favoriete gerechten in Salzburg zijn grote schnitzels, bradwursten en apfelstrüdels. Deze kun je proeven in de talloze restaurants, waarvan velen nog een nostalgisch en knus karakter hebben. In bierbrouwerijen proef je de lekkerste bieren uit de omgeving en ook als koffieliefhebber zit je goed in Salzburg. Koffiehuizen zijn er in overvloed die geheel volgens Oostenrijkse traditie de lekkerste koffie voor jou bereiden. Tip: stap een chocolatier binnen en vraag naar de Mozart Kugeln. Dit is een heerlijke bonbon vol marsepein die vernoemd is naar de bekendste inwoner van Salzburg.

Het weer in Salzburg

De temperaturen in Salzburg verschillen weinig in vergelijking met Nederland. De winters zijn in Salzburg iets kouder en de zomers iets warmer. ’s Winters gaat Salzburg gebukt onder een flink pak sneeuw door de ligging tussen hoge bergen. Hierdoor is Salzburg in de winter één groot winterwonderland waardoor het een sprookjesachtige uitstraling heeft. Ook in de zomer is een stedentrip naar Salzburg een verademing. In de zomer kun je lekker wandelen, fietsen en picknicken langs de oevers van de Salzach en een terrasje pakken op één van de mooie pleinen. Eigenlijk is Salzburg het hele jaar door een bezoek waard!