Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Noorwegen ×
    • Troms ×
    • Tromso ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Heb je altijd het hoge noorden al een keer willen bezoeken? Dan is het een must om naar Tromsø te gaan. Tromsø is de hoofdplaats van de provincie Troms og Finnmark in het noorden van Noorwegen. Deze stad bestaat uit ca. 75.000 inwoners en is een smeltkroes van ruim 100 nationaliteiten. Dat vind je weer terug in de vele knusse barretjes, eetgelegenheden, souvenirwinkels en speciaalzaken. Als je in Tromsø bent, vergeet dan niet de omgeving te verkennen. Je kunt er genieten van prachtige bossen en besneeuwde bergtoppen. De kans bestaat zelfs dat je wilde dieren tegenkomt zoals rendieren en zee adelaars. Ook voor een glimp van het Noorderlicht ben je hier aan het juiste adres!

Lees meer

Populaire vakanties Tromso

Ligging in Noorwegen

Tromsø is bereikbaar per vliegtuig en per auto, met het vliegtuig duurt de reis ca. 5 uur en per auto is het een rit van ca. 34 uur. De ligging van Tromsø is boven de poolcirkel, op bijna 70 graden noorderbreedte. Er is een mild eilandklimaat en de gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 2.5 °C. Tussen eind mei en half juli kun je de middernachtzon ervaren. 24 uur per dag licht, hoe bijzonder is dat? En in de wintermaanden november tot half januari ervaar je juist het tegenovergestelde, de poolnacht. Dan wordt het overdag niet meer dan schemerig. En wat dacht je van het noorderlicht? Hier kan je zowel in de zomer als in de winter van genieten.

De spreektaal in Tromsø

De stad heeft al sinds de 19e eeuw de bijnaam ‘Parijs van het Noorden‘. Onder andere omdat er ook Frans wordt gesproken. Verder wordt er o.a. Samisch gesproken, dit is een verzameling van talen welke worden gesproken in het noorden van Noorwegen, Finland, Rusland en Zweden.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Tromsø

Tromsø biedt vele leuke bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan de alom bekende IJszeekathedraal met gebrandschilderd raam van wel 23 meter hoog. Of de Fjellheisen kabelbaan welke je naar 420 meter hoogte brengt, met een prachtig uitzicht over de stad, de Troms fjord en de omliggende eilanden. Vergeet daarnaast de oudste bioscoop ter wereld niet te bezoeken in het centrum van Tromsø, waar dagelijks nog films worden vertoond. En het Polar Museum, dat je veel inzicht geeft in de Noorse expedities. Van kleding naar verhalen, hutten en scheepsmodellen. Het geeft je een goed beeld van hoe het er aan toeging. Ben je meer een natuur- en dierenliefhebber? Dan wil je vast een boottocht door de fjorden maken en ook een husky sledetocht mag zeker niet ontbreken. Mocht er nou geen sneeuw liggen, dan kan je als alternatief een wandeltocht met de husky’s maken.

Op welk moment je Tromsø ook besluit te bezoeken, in elk jaargetijde valt er genoeg te beleven. Bekijk snel het aanbod aan leuke appartementen en luxe hotels op onze website. Waar wacht je nog op?