Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Atlantische Kust ×
    • El Jadida ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie El Jadida

Denk je aan Marokko, dan denk je al snel aan Marrakesh of Fes. Maar dat is zeker niet de enige stad die een bezoekje waard is! Wat dacht je van een vakantie naar de havenstad El Jadida? Deze originele vakantiebestemming wordt ook wel Mazagan – of voluit de Portugese Stad van Mazagan – genoemd. Dat komt omdat er veel Portugese invloeden te vinden zijn, waaronder een indrukwekkend fort. Dit stukje historie is zo mooi dat het zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dat moét je dus hebben gezien! In El Jadida is een hoop te zien en beleven en er is ook een strand waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken. Ga je met ons mee op reis?

Lees meer

Populaire vakanties El Jadida

El Jadida – een stad met een rijke historie

El Jadida ligt dan wel in Marokko, maar werd in 1502 werd ingenomen door de Portugezen. Zij noemden de stad Mazagão en dat wordt weer vertaald naar Mazagan. Vandaar de naam ‘Portugese Stad van Mazagan’. Dit stukje geschiedenis heeft gezorgd voor veel prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden in de stad. Daarom is El Jadida perfect voor wie graag cultuur snuift!

Wat te doen in El Jadida?

El Jadida is zo veel te zien en te doen, dat het lastig is om te kiezen waar je moet beginnen. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

- Wandel door het Fort van Mazagan. Dit is belangrijkste en meest prominente bezienswaardigheid van El Jadida. Loop langs de muren af en je hebt bovendien een prachtig uitzicht op zee. Aan de binnenzijde van het fort vind je ook nog eens een prachtige kerk in Portugese stijl.

- Bezoek de Portugese cisterne. Deze bijzondere bezienswaardigheid ligt ook aan de binnenzijde van het fort en stamt al uit 1514. In eerste instantie werd het gebruikt als opslagplaats, later in 1541 werd het een reservoir voor drinkwater. Anno nu staat er nog altijd een laagje water in, wat voor prachtige weerspiegelingen zorgt. Hierbinnen is het bovendien lekker koel!

- Bezoek de sfeervolle, lokale marktjes. Typisch Marokkaans en bovendien een stuk authentieker dan de markten in de bekende toeristische steden. Naast verse groenten, fruit, etenswaren en kleding zijn er ook enkele traditionele souvenirs te vinden. Wat dacht je van zo’n kleurrijke lantaarn of een echte Marokkaanse thee-set?

- Sla een balletje op de golfbaan. Vlak bij El Jadida zitten twee 18-holes golfbanen. Hier kun je heerlijk golfen mét uitzicht op zee.

- Bezoek de haven. Hier kun je aanschouwen hoe vissersboten aanmeren. Zij leveren dagelijks vis voor de markten en supermarkten in de stad. Er staan ook barbecue kraampjes waar, tussen de locals, je een lekker visje kunt proeven. Verser kan haast niet!

- Spendeer een dagje aan zee. Na al die indrukken is er niets heerlijker dan een dagje strand! In het centrum, nabij het oude fort, zit het strand van El Jadida. Iets verderop zit het strand van Sidi Bouzid. Dit zijn allebei brede, uitgestrekte zandstranden waar je de hele dag heerlijk kunt zwemmen en ontspannen.

De beste reistijd voor El Jadida

Je kunt El Jadida het hele jaar bezoeken, want het klimaat is er altijd aangenaam! Vooral in de zomermaanden kan het heerlijk warm worden, in augustus tikt de thermometer gemiddeld 27 graden aan. In de periode van juni tot september regent het vrijwel nooit en het zeewater kan dan zo’n 24 graden zijn. Perfect als je heerlijk van het strand wil genieten. Januari is de koudste maand, maar geen paniek: het kan dan zo’n 18 graden worden. Dat is nog steeds een lekker temperatuurtje om de stad te verkennen!

Weet jij al wanneer je naar El Jadida gaat? Dan hoef je alleen nog je accommodatie uit te kiezen. Bekijk snel het aanbod en boek jouw vakantie! Liever in een wat grotere stad verblijven? Het nabijgelegen Casablanca is een aanrader en vanuit hier bezoek je El Jadida eenvoudig tijdens een dagtripje.