Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Jordanie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie naar Jordanië heeft iets mysterieus. Raak onder de indruk van de uitgestrekte woestijn met unieke rotsformaties, neem een duik in bijzondere zeeën en verdiep je in het grote en interessante verleden. Ga op zoek naar de Romeinse herinneringen en de overblijfselen van de Nabateeërs met als absoluut hoogtepunt het wereldwonder Petra. Dit is een land waar cultuur en natuur op een magistrale manier samenkomt. En het mooie is dat je die kunt combineren met fijne stranden. Tel daar de uitzonderlijk vriendelijke en gastvrij inwoners bij op en je hebt je droombestemming gevonden. Kom Jordanië ontdekken en gegarandeerd dat je met een glimlach op je gezicht en veel goede herinneringen terugkeert!

Lees meer

Populaire vakanties Jordanie

Blijf drijven in de Dode Zee

In Jordanië kun je getuige zijn van een uniek natuurverschijnsel. Tussen Israël en Jordanië ligt namelijk de Dode Zee. Wanneer je deze zee (eigenlijk een meer) inzwemt zul je merken dat je blijft drijven. Het is de enorme hoeveelheid zout waardoor je aan de oppervlakte blijft zonder dat je hoeft te watertrappelen. Lees je favoriete tijdschrift terwijl je dobbert in zee! Net zo bijzonder is het feit dat de Dode Zee in Jordanië het laagste punt ter wereld is.

Historie in de hoofdstad Amman

Het startpunt van een vakantie in Jordanië is Amman. Deze aanvlieghaven is tevens de hoofdstad van dit land in het Midden-Oosten. In het stadshart vind je een mix tussen modern en nieuw met veel winkels en restaurants. Bewonder in Amman zeker de ruïnes van een Romeins theater en de Citadel op een hoge heuvel. Een sterke aanrader is een trip naar Jerash op klein uurtje rijden. In deze oude antieke stad vind je veel overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Bezienswaardigheden in Jordanië

Als je het over bezienswaardigheden in Jordanië hebt dan is Petra het allereerste wat bij velen opkomt. Dit wereldwonder is bij toeval gevonden door een ontdekkingsreiziger in 1812. Met een hike door de Siq-kloof kom je uit bij de verborgen stad Petra en loop je recht af op hét hoogtepunt: De Schatkamer (Al Khazneh). Bewonder de fotogenieke gevel vol details in deze woestijnstad tussen de rotsen. Bekijk naast De Schatkamer ook alle andere graftombes en kloosters die zijn ontdekt.

Een hele andere bezienswaardigheid in Jordanië is de Wadi Rum woestijn. Deze grote woestijn staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft als bijnaam ‘Valley of the Moon’. Dat komt doordat de landschappen erg lijken op de maan. Per jeep kun je door de woestijn crossen op zoek naar natuurlijke bruggen en ’s avonds de dag afsluiten onder een schitterende sterrenhemel.   

Relax aan de Rode Zee

Zoals gezegd, alle natuur en cultuur kun je goed combineren met het strand in Jordanië. Daarvoor ben je in Aqaba aan het juiste adres. Dit is dé badplaats van Jordanië met mooie stranden. Aqaba grenst aan de Rode Zee waardoor je kunt rekenen op een magische onderwaterwereld. Ga lekker snorkelen en duiken bij de kleurrijke koraalriffen waardoor jouw tijd in Jordanië extra speciaal wordt. Neem een les bij een duikschool of stap aan boord van een glasbodemboot en zie prachtige vissen zonder een nat pak te halen. Voor fantastische hotels aan de Rode Zee zou je naast Aqaba ook bij Tala Bay kunnen kijken.