JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Toscaanse Bruiloft - Filmlocaties

Toscaanse Bruiloft

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Trouwen in Italië is misschien wel een droom van velen en dat is terecht! In de film de Toscaanse Bruiloft van Johan Nijenhuis uit 2014 word je meegenomen naar de bruiloft van Hockeyster Lisa en cosmetisch chirurg Bob. De film draait echter om hoofdpersoon Sanne, zij is de weddingplanner en beheert samen met haar ouders een villa die als trouwlocatie is ingericht.

Villa Triboli

De villa die wordt gebruikt als de trouwlocatie is in werkelijkheid Villa Triboli. Hier wordt een groot deel van de film opgenomen. De villa ligt boven op een heuveltop met een sprookjesachtig uitzicht over de wijngaarden, olijf- en fruitbomen. De villa bevindt zich in het dorpje Impruneta, in het hart van de wijnstreek Chianti, vlakbij Florence. De villa is gebouwd aan het eind van de 19de eeuw en is ontworpen door de Italiaanse architect Giuseppe Poggi. De villa wordt ook in het echt als trouwlocatie gebruikt. De villa kan gehuurd worden, maar het is ook leuk om er gewoon even langs te rijden tijdens je bezoek aan Toscane.

Impruenta 

Marla, de stiefmoeder van Sanne en Koos en de vader van Lisa zijn kennissen uit het verleden en gaan op aandringen van Koos op date naar Impruenta. Hoewel Impruenta door de meeste toeristen niet bezocht wordt tijdens hun bezoek aan Toscane, is een bezoek aan Impruenta zeker de moeite waard. Het typische aardewerk terracotta vindt namelijk zijn oorsprong in deze stad en het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan MITAL, de grootste terracotta fabrikant in Impruenta. Hier worden de terracotta beelden, vazen en schalen nog gebakken in een ouderwetse houtoven.

Impruenta

Chianti Heuvels en de Fiat 500

Tijdens het vrijgezellenfeest van Lisa gaan de meiden per Fiat 500 naar Florence. In de film zie je de gekleurde Fiat 500’s rijden door de Chianti Heuvels. Het is mogelijk om net als Lisa en haar vriendinnen een Fiat 500 te huren. Wat is er nou leuker dan in deze typische Italiaanse auto’s de omgeving te verkennen. Er zijn in Toscane diverse aanbieders die deze gekleurde auto’s verhuren. Ook Bob heeft een vrijgezellenactiviteit in dezelfde streek. Hij gaat parapenten boven de Chianti wijnstreek. Voor de waaghalzen onder ons is dit ook een echte aanrader. Let er wel op dat er geen waardevolle spullen in je zakken zitten tijdens je sprong.

Uiteindelijk wordt Sanne verliefd op Jeroen, de getuige van Bob. Jeroen is echtscheidingsadvocaat en heeft niks met het huwelijk. Toch trouwen zij aan het eind van de film en vliegen weg in een luchtballon. En wat is er mooier dan een ballonvaart over het schitterende Toscaanse landschap te maken?

De Chianti Heuvels

Heb jij zin gekregen in een vakantie naar Toscane? Bekijk dan ons aanbod naar deze heerlijke plek in Italië! Misschien vind jij ook wel de liefde in Toscane, je weet maar nooit...