Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Lazio ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben jij een natuurliefhebber, cultuur enthousiast, culinaire genieter of zonaanbidder? Of misschien allemaal wel! Tijdens een vakantie naar Lazio kan je het allemaal ervaren. De veelzijdige regio is centraal gelegen in Italië en grenst aan de westkant aan de Tyrreense zee. Van de vijf provincies die deze regio vormen is Rome zeker de meest populaire plek. De ‘Eeuwige stad’ met het beroemde Colosseum en de Vaticaanstad is een must. Maar Lazio is meer dan alleen deze eeuwenoude stad. Ook de andere provincies beschikken over genoeg eigen juweeltjes om te bezoeken. Wat denk je van het prachtige landschap met vulkanische meren, afgelegen kloosters op heuveltoppen en de smaakvolle wereld van olijven. Ontdek de magie van de adembenemende regio Lazio!

Lees meer

Populaire vakanties Lazio

Lazio - Een van de meest bezochte regio’s van Italië

Lazio trekt jaarlijks misschien wel de meeste vakantiegangers. Het grootste deel van hen komen naar Lazio vanwege Rome, wereldstad, hoofdstad van Italië en hoofdstad van Lazio. De regio is onderverdeeld in vijf provincies: Rome, Frosinone, Rieti, Viterbo en Latina. Een prachtig, gevarieerd gebied met vulkanische meren, bergen, middeleeuwse stadjes gebouwd op rotsen, wijngaarden en olijfboomgaarden tussen de Apennijnen en de Tyrreense Zee. Het heuvelachtige landschap en gehele jaar mooi weer maken het een geweldige plek om te wandelen en verschillende andere buitenactiviteiten te beoefenen. De traditionele leuke plaatsen in de regio om te bezoeken en te verblijven zijn onder andere Bolsena, Frascati en Grottaferrata. 

Bezienswaardigheden Lazio

Een vakantie naar Rome is voor de hand liggend, maar zeker geen tijdsverspilling. Het was ooit de bakermat van de Romeinse Oudheid en dat is nog heel goed terug te zien in de stad, dat één hele grote bezienswaardigheid is. Deze indrukwekkende stad is de plek voor cultuurfans met talloze historische gebouwen en een immens interessante geschiedenis zoals de Trevifontein en het Pantheon. Natuurlijk mag een bezoek aan de Vaticaanstad niet gemist worden. Een andere bekende plaats in de streek is Tivoli, dat met name een exclusieve en luxe bestemming vormt voor vakantiegangers. Hier vind je ook een paar van de meest prachtige highlights zoals Villa Adriana en Villa d'Este Palace. In Civitavecchia bevindt zich het prachtige archeologisch park Ostia Antica.

Civita di Bagnoregio, ook wel ‘de stervende stad’ genoemd, is een historisch dorpje in Viterbo en is gelegen op een heuvel. De enige toegang is via een voetgangersbrug. Ook in deze provincie te vinden is Tarquinia, vooral bekend om zijn oude Etruskische graven in de wijdverspreide necropolis of begraafplaatsen waarop het ligt, waarvoor het de status van UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen. Verder vind je in Viterbo de tuinen van Bomarzo, een park met diverse monsterachtige sculpturen.

Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit! De regio kent drie bergen met een vulkanische oorsprong; Volsini, Cimini en Sabatini, waarvan de oorspronkelijke kraters worden ingenomen door de meren van Bolsena, Vico en Bracciano. Ten zuiden van deze, in de Tiber vallei gelegen bergen, vind je de Albaanse Heuvels, eveneens van vulkanische oorsprong. En meer naar het noorden vind je de hoogste berg van Lazio, Monte Gorzano, die oploopt tot bijna 2500 meter hoog. Een ander hoogtepunt zijn de Pontijnse eilanden, in het zuiden van Lazio, dit is een archipel voorzien van meerdere vulkanische eilanden zoals Ponza en Ventotene. 

Culinair genieten in Lazio

Stel je voor, een gezellig, typisch Italiaans terrasje ergens in de groene natuur van Lazio, waar jij kunt genieten van een plankje kaas en olijven en een heerlijk wit wijntje van Velletri terwijl je de olijfgaarden en heuvels in je op neemt. Dat is toch het beste recept voor een ontspannen vakantie?! Landbouw in Lazio is zeer belangrijk en wordt gekenmerkt door lokale ingrediënten zoals artisjokken, olijven (en olie) en wijndruiven. Ontdek de gastronomische wereld van Lazio met authentieke gerechten zoals Spaghetti alla Carbonara, Cacio e Pepe en Carciofi alla Romana. Maar ook een goede pizza staat op het menu.

Verblijven in Lazio

De meeste accommodaties in Lazio zijn klein van opzet en worden omringd door heuvels of olijfgaarden en sommige hebben uitzicht over de stad of zee. Hierdoor kun je zeker genieten van een relaxte vakantie. Er is een plekje voor iedereen, of je nu op zoekt bent naar rust en ruimte met je partner of een spetterende maar ontspannende vakantie met het hele gezin. Verblijf bijvoorbeeld in een boerderij in Bolsena of op een gezellige familiecamping in Fiano Romano. Andiamo!