Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Kalithea ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Geen zin om je zonvakantie alleen maar op het strand door te brengen? Dan zou een vakantie naar Kalithea gelegen op het Griekse eiland Rhodos wel eens precies kunnen zijn waar jij naar op zoek bent! Wie van een bruisend nachtleven, winkelen en lekker eten houdt met goed gezelschap, zit in deze Griekse badplaats helemaal op z’n plek. Ga lekker uit eten in een restaurant met uitzicht over zee, dans tot in de vroege uurtjes in een van de legendarische nachtclubs en geniet de volgende dag van je welverdiende rust in een resort of op het strand. Het heldere water roept gewoon om een verfrissende duik in te nemen. Als dat geen topvakantie is! Bekijk snel onze hotels en geniet van een heerlijke vakantie in Kalithea!

Lees meer

Populaire vakanties Kalithea

Hierom ga je naar Kalithea op vakantie

Het knusse dorpje Kalithea ligt op het Griekse eiland Rhodos en is in de zomer een populaire strandbestemming voor jonge Grieken die uit Thessaloniki komen. Waarom dat is? In de eerste plaats vanwege het heerlijke strand. Het zandstrand is langgerekt en het water van de oceaan bizar helder en blauw. Langs het strand en in het centrum van de stad zijn talloze restaurants, cafés en pubs te vinden. Vooral visgerechten zijn goed vertegenwoordigd op de menukaarten. Goed uit eten gaan tijdens je vakantie in Kalithea is zeker geen probleem!

In de stad zelf zijn verschillende luxehotels en resorts te vinden, maar ook wat goedkopere accommodaties. Voor iedereen is er wel een geschikte plek te vinden! En wil je een keer wat anders doen? Rondom de stad zijn veel eeuwenoude ruïnes te bewonderen en andere gezellige dorpjes te bezoeken.

Wat te doen rondom Kalithea

Wil jij nog meer Griekse bestemmingen op het eiland ontdekken? Dan is Rhodos-Stad een absolute aanrader. De stad ligt op zo'n 10 kilometer afstand van Kalithea. Hier zal je de oude binnenstad van maar liefst 400 jaar oud bewonderen, dat omgeven wordt door vestingsmuren. Nog niet uitgekeken? Reis dan af naar Lindos, dat ook wel het schilderachtige witte stadje wordt genoemd. Kijk je ogen uit bij de oude Akropolis van Lindos en de tempel van Athena Lindia.

Het weer in Kalithea

Voor koud en slecht weer hoef je zeker niet bang te zijn als je op vakantie naar Kalithea gaat. De zomers staan erom bekend erg warm te zijn. Verbaas je in juli en augustus niet als het overdag ineens 40 graden kan worden. Maar gemiddeld ligt de temperatuur zo tussen de 25 en 30 graden in de zomermaanden. Het gebied kent 300 zonnige dagen per jaar en als er neerslag valt, valt dat vooral in de wintermaanden. Als je voor de zon komt, kun je het beste naar Kalithea op vakantie gaan van mei tot en met september.