Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Sissi ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Het plaatsje Sissi is een klein dorp en ligt aan de noordkust van Kreta. Het is een dorpje met toeristische faciliteiten, maar wel een wat rustigere bestemming. Sissi ligt aan een klein haventje met vele leuke terrassen. Je kunt in de haven het beste zwemmen bij een klein strand met rotsachtige kust. Buiten het dorp liggen ook meerdere stranden. Voor grotere zandstranden kun je naar Malia toe gaan. In het dorp zelf zijn genoeg eet- en winkelgelegenheden te vinden zoals, souvenirwinkeltjes, bakkers, cafés, snackbars en pubs. Vanaf de haven kun je met bootexcursies naar verschillende badplaatsen in de omgeving. Ook kun je zelf een auto huren of de bus pakken. Wil je de echte sfeer van Griekenland leren kennen? Ga dan ook naar het dorpje Asites.

Lees meer

Populaire vakanties Sissi

Stranden op Sissi

In Sisi en de directe omgeving zijn meerdere mooie en goede stranden te vinden. Boufas beach is populair doordat er veel wind staat.Voor wind- en kitssurfers is dat ideaal. Het strand bestaat uit 2 verschillende delen. Er is namelijk een hoog en laag gelegen strand. Avlaki is ook een fijn en rustig strand dichtbij Sissi. Vanaf het Avlaki strand kun je naar het Kalimera strand. Dit strand is het grootste en heeft verschillende watersportfaciliteiten zoals waterskien, jetskiën, waterfietsen en windsurfen. Daarnaast is er nog een strand genaamd Limani. Het Limani strand ligt bij de haven en heeft een leuke strandbar. Milatos beach is een zandstrand in het dorpje Agios Nikolaos, die dicht bij Sissi ligt.

Wat te doen in Sissi?

Naast de fijne stranden kun je in de avond door de sfeervolle steegjes wandelen en souvenirwinkeltjes bekijken. Sissi biedt een aantal minimarkten en gezellige cafés en pubs. Vanuit Sissi kun je naar genoeg excursies toe gaan. Een aanrader is om een bezoekje te brengen aan de grotten van Milatos. In deze grote grot zijn veel vondsten van vroeger te vinden. Buiten de grot staat een kleine kerk die bij de geschiedenis van de grot hoort. Het is tijdens de vakantie naar Sissi ook leuk om een bezoek te brengen aan het dorpje Asites. Asites is gelegen in het Ida gebergte. In het dorpje is een museum, geiten fabriek en een kerk. Je gaat de echte Griekse sfeer voelen als je dit dorpje bezoekt! 

Weer Sissi 

Sissi heeft een mediterraan klimaat wat bekent dat je in de zomer vrijwel altijd mooi weer hebt. De gemiddelde temperaturen liggen liggen in de zomer tussen de 27 en 29 graden. In de winter liggen de maximale temperaturen gemiddeld tussen de 13 en 15 graden. Het kan in Sissi soms wat bewolkt zijn, maar dit trekt ook weer snel weg. Vanuit Nederland is het ongeveer 3 uur en 40 minuten vliegen voordat je in Sissi bent.