Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kos-Stad ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Kos-stad is een levendige stad, waar altijd wel iets te beleven is. Van overdag struinen door de leuke smalle straatjes en over pleintjes, tot aan gezellige avonden op de terrasjes. Deze hoofdstad op het gelijknamige eiland Kos is al jarenlang een favoriete vakantieplek onder vele reizigers. Regelmatig meren hier grote cruiseschepen aan, om reizigers kennis te laten maken met deze prachtige havenstad. Niet alleen is het een gezellige stad, er zijn ook talloze historische bezienswaardigheden te ontdekken. Wandel door het oude centrum en breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Odeion of het Johannieters kasteel. Ben jij op zoek naar een afwisselende maar gezellige vakantie in Griekenland? Bekijk dan hieronder onze goedkope deals naar Kos-stad!

Lees meer

Populaire vakanties Kos-Stad

Vakantie Kos-Stad: één groot openluchtmuseum

Ondanks dat Kos-stad de hoofdstad is van het eiland Kos heeft het slechts zo'n 20.000 inwoners. Kos-stad is het toeristische en culturele centrum van het eiland. Het is een gemoedelijke en sfeervolle stad zonder alle drukte. Bovendien beschikt het over een compact centrum waardoor alles op loopafstand is. Het grootste deel van het centrum is bovendien autovrij, wat bijdraagt aan de sfeer en rust. Bovendien kan je hier ook heerlijk aan het strand liggen: het beste van beiden!

Bezienswaardigheden in Kos-Stad 

Kos-stad beschikt over diverse archeologische monumenten. Bezoek onder andere het Odeion, de Casa Romana en het Archeologisch Museum. In het centrum van Kos-stad ligt een oude marktplaats, de agora met fraaie opgravingen en zuilen en je vind er tal van toeristische winkeltjes. Ook het Johannieters kasteel aan de haven is prachtig, deze kun je bereiken door de voetgangersbrug vanaf de Plataan van Hippocrates.

Mocht je het leuk vinden om tijdens je vakantie Kos ook een dagtripje naar Turkije te maken, dan is dit zeker mogelijk. Kos-stad ligt namelijk maar op zo'n 8 kilometer van het Turkse vasteland vandaan. Een uitstapje naar bijvoorbeeld Bodrum is dus een veel geboekte trip vanaf Kos.

Uitgaan in Kos-Stad

In de avonduren begint de stad te leven. De gezellige straatjes vullen zich met reizigers die klaar zijn voor een lekker hapje eten en drinken, om vervolgens tot laat in de uurtjes door te feesten in één van de vele kroegen en bars. Kos-stad is dan ook een perfect voor een geslaagde jongerenvakantie. Kom maar op met die zon en de gezelligheid!

Ben jij ook benieuwd geworden naar de havenstad Kos-stad? Bekijk dan onze mooie hotels en laat je verrassen!