Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kos-Stad ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Op zoek naar een goedkope vakantie Kos-stad? Last minute Kos-stad en all inclusive Kos-stad vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Kos-stad van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Kos-stad te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Kos-stad is een plaats in Griekenland en is gelegen in het noordoosten op het gelijknamige eiland Kos.

Lees meer

Populaire vakanties Kos-Stad

Kos-stad - Eén groot openluchtmuseum

Ondanks dat Kos-stad de hoofdstad is van het eiland Kos heeft het slechts zo'n 20.000 inwoners. Kos-stad is het toeristische en culturele centrum van het eiland. Het is een gemoedelijke en sfeervolle stad zonder alle drukte. Bovendien beschikt het over een compact centrum waardoor alles op loopafstand is. Het grootste deel van het centrum is bovendien autovrij, wat bijdraagt aan de sfeer en rust.

 

Kos-stad beschikt over diverse archeologische monumenten, bezoek onder andere het Odeion, de Casa Romana en het Archeologisch Museum. In het centrum van Kos-stad ligt een oude marktplaats, de agora met fraaie opgravingen en zuilen en vind je tal van toeristische winkeltjes. Ook het Johannieters kasteel aan de haven is prachtig, deze kun je bereiken door de voetgangersbrug vanaf de Plataan van Hippocrates.

 

In de avonduren begint de stad te leven, vullen de gezellige straatjes zich met mensen die klaar zijn voor een avondje eten en drinken en in de barstreets kun je tot in de kleine uurtjes doorfeesten.

 

Mocht je het leuk vinden om tijdens je vakantie Kos ook een dagtripje naar Turkije te maken, dan is dit zeker mogelijk. Kos-stad ligt namelijk maar op zo'n 8 kilometer van het Turkse vasteland vandaan. Een uitstapje naar bijvoorbeeld Bodrum is dus een veelgeboekte trip.