Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Chalkidiki ×
    • Pefkohori ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Pefkohori

Op 1,5 uur rijden van Thessaloniki, in de streek Chalkidiki, ligt tussen olijfboomgaarden het pittoreske dorpje Pefkochori, ook wel Pefkohori genoemd. Dit traditionele Griekse dorpje, met veel typische witgekalkte huisjes is een waar vakantieparadijs en dankt zijn naam aan het Griekse woord voor pijnboom: pefko. In de buurt kun je mooie boswandelingen maken waar je veel pefko’s tegenkomt. Er wonen zo’n 1700 mensen in het kustplaatje. Pefkochori is nog niet ontdekt bij het internationale publiek, de meeste toeristen komen uit Griekenland. Verlang jij naar mooie stranden, een azuurblauwe zee, een gezellige boulevard met lekkere restaurantjes en echte Griekse gastvrijheid? Dan is Pefkochori dé plek voor jou om je volgende vakantie door te brengen.

Lees meer

Populaire vakanties Pefkohori

Pefkochori en omgeving

Kenmerkend voor Pefkochori zijn de mooie verzorgde tuinen waar de bloeiende citroenbomen niet te missen zijn. In de nabije omgeving bevindt zich een bosrijk gebied met pijnbomen. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs olijfgaarden en bijenkasten. De beroemde Griekse pijnboomhoning wordt hier dan ook gemaakt! Pefkochori bestaat in feite uit twee gedeeltes: het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. Het oude gedeelte loopt van de bergen tot aan de hoofdweg. Het nieuwe gedeelte loopt van de hoofdweg tot aan het strand.

Wat te doen in Pefkochori?

Geniet van de aangename Griekse sfeer die dit dorp ademt. Neem een bezoekje aan de 300-jaar oude kerk, verken de diverse gezellige winkeltjes of drink een koffie in een van de traditionele Griekse koffiehuizen (kafenio). Loop door de traditionele nauwe straatjes en rust lekker uit op het kilometerslange strand, waar veel lekkere restaurantjes te vinden zijn. Tip: probeer zeker eens de lokale octopus of een van de vele Griekse schotels. Neem een boottocht vanaf de pier naar bijvoorbeeld Sithonia of de bekende Berg van Athos in een van de traditionele Griekse kaïkis. Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland en bekend om de witte toren ligt op 110 kilometer afstand.

Weer en beste reistijd Pefkochori

Pefkochori heeft een zeeklimaat met milde winters en hete zomers. In de maanden december, januari en februari is het meestal rond de 10 graden. In de zomerperiode kan het kwik zelfs oplopen tot zo’n 32 graden. Van mei tot en met september is het doorgaans tussen de 24 en 32 graden. In deze periode ligt de temperatuur van het zeewater boven de 20 graden. Dus neem zeker je zwembroek mee als je naar Pefkochori op vakantie gaat!