Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Gambia ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie waar je een hele andere cultuur leert kennen? Dan is Gambia waar je naar op zoek bent. Met een lengte van 250 kilometer en een breedte van enkele tientallen kilometers is Gambia het kleinste land van Afrika. Het land wordt omsloten door Senegal en grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan. De Kuststreek vormt de belangrijkste toeristische regio. Laat de omtrek van het land je niet tegenhouden, want Gambia is een erg veelzijdig en authentiek land dat bekendstaat om de tropische natuur en zijn mooie, witte stranden die een oase van rust bieden. De cultuur is erg belangrijk en staat in het teken van muziek en dans. De bevolking van Gambia is vriendelijk en verwelkomt je graag. Het land wordt niet voor niks “The smiling coast of Africa” genoemd. Laat je verrassen door de bijzondere markten, de Gambia-rivier, de jungle en natuurreservaten.

Lees meer

Populaire vakanties Gambia

Waarom en wanneer naar Gambia?

“The Gambia” zoals de lokale bevolking het land noemt, is een bijzonder land om op verre vakantie te gaan. Gambia wordt ook wel ‘The smiling coast of Africa’ genoemd. De bevolking is erg vriendelijk en verwelkomt je vrolijk. De cultuur is belangrijk en staat in het teken van muziek en dans. Daarnaast staat het land bekend om zijn witte uitgestrekte stranden en palmbomen. De stranden zijn schoon en rustgevend. Gambia heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat er droge en natte seizoenen zijn. De gemiddelde temperatuur in het droge seizoen is 28 graden. De beste reisperiode is in de maanden november tot en met april. Dit is het droge seizoen. De officiële taal die in Gambia wordt gesproken is Engels.

Bezienswaardigheden Gambia

Gambia is een bijzonder land waar je heen kunt gaan voor een strandvakantie, maar aan de andere kant biedt het land een ongerepte jungle en verschillende natuurreservaten. Bezoek de mooiste stranden Kotu Beach, Brufut beach, Kololi Beach en Paradise beach of duik dieper in de geschiedenis van de slavernij van Gambia en bezoek James Island, Juffureh en Albreda. Ook de Albert Markt in de hoofdstad Banjul mag niet ontbreken bij je bezoek aan Gambia. Op deze markt krijg je een idee van het Gambiaanse leven en word je verwonderd door de verschillende geuren en kleuren. Ook de vismarkt Tanju visafslag, de Crafts markt en de Wide Open Walls zijn een bijzondere ervaring. Tot slot is de Kackikally Crocodile Pool een bezoekje waard. Krokodillen worden bovendien als heilig gezien in Gambia.

Eten in Gambia

In Gambia wordt er vooral rijst, kip, rund en vis gegeten. De lunch is de belangrijkste maaltijd, die wordt geserveerd in een grote schaal waar de hele familie met hun handen uit eet. Hierbij mag alleen de rechterhand gebruikt worden. Voor meer handige informatie over Gambia raden wij onze Vakantiewijzer aan. Bekende Gambiaanse gerechten zijn domoda en benachin. Als toerist kun je terecht in verschillende restaurants waar je ook gewoon een pizza, hamburger of zelfs pannenkoeken kunt eten.