Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Thuringerwoud ×
    • Weimar ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ontdek de culturele parel Weimar tijdens je vakantie in Duitsland. Weimar is gelegen in de deelstaat Thüringen vlakbij het Thuringerwoud. Indrukwekkende musea, schitterende paleizen en prachtige parken zijn een van de meest typerende kenmerken van Weimar. Het is een vakantiebestemming vol met culturele schatten. Must-see bezienswaardigheden zijn het bijzondere Schlossmuseum waar vroeger de koninklijke familie woonde en verschillende kunstwerken te bewonderen zijn, en niet te vergeten de Hertogin Anna Amalia bibliotheek in rococostijl waar je een unieke kunst- en boekenverzameling treft. Weimar is ideaal voor zowel een korte als een langere vakantie. Ben jij al overtuigd voor een vakantie in Weimar?

Lees meer

Populaire vakanties Weimar

Wat te doen tijdens een vakantie in Weimar?

Als een van de meest historische plekken van Duitsland is er genoeg te zien en te beleven in Weimar. Het is een plek dat cultuur en een rijke historie ademt. Duik de geschiedenis in met een bezoek aan het Weimar Haus en het kasteel het Stadtschloss dat sinds 1923 als museum is omgetoverd. Hier ga je terug de tijd in met de tentoonstellingen over de jaren 1500 tot 1900. Vervolg je historische bezoek met een dag aan het beruchte concentratiekamp Buchenwald. Het kamp was in 1937 op maar liefst acht kilometer van het centrum van Weimar ontstaan.

Wissel cultuur en historie af met een wandeling in een van de aangelegde stadsparken en kasteeltuinen. Kom tot rust in het Park an der Ilm, een mooie Engelse landschapstuin, gelegen aan de oevers van de Ilm. Dit park maakt deel uit van het werelderfgoed Klassiek Weimar. Een andere prachtige plek is het kasteeltuin Tiefurt waar je tijdens je wandeling door de tuin kleine tempels, oude bomen en het Mozart-monument tegenkomt. Vroeger was dit het landgoed van Hertogin Anna Amalia dat bestemd was als haar verblijf in de zomer. En als je toch in Weimar bent, proef de lokale specialiteiten van deze stad, zoals de enige echte Thuringse gegrilde braadworst en de verschillende knoedels. Heerlijk!

Omgeving van Weimar

Combineer je stedentrip of vakantie Weimar met een bezoek aan de op een na oudste stad in Duitsland, Erfurt. De 1260 jaar oude hoofdstad van Thüringen is een gemoedelijke stad met veel bijzondere gebouwen, rijke historie en gezellige terrasjes. Als je interesse hebt in de historische persoonlijkheden Bach, Luther, Goethe en Schiller of Van de Velde dan haal je je hart op in Erfurt. Bijna alle hoogtepunten en bezienswaardigheden van deze stad hebben namelijk een connectie met deze figuren. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende bouwwerk de Marien Dom bij de Domplatz waar Martin Luther priester is geweest.

Wat je ongetwijfeld niet zal missen is de 125 meter lange Krämerbrug. Hier vind je vakwerkhuizen die door de bloemenpracht van bewoners zorgt voor een warme sfeer en waar je door de verschillende kleuren gevels de oude opzet van de huizen nog kan herkennen. Na een dag sightseeing ga je heerlijk toeven in een van de vele restaurants en geniet je van een lekker diner. Een aantal spots waar je dat goed kan doen is aan de Fishmarkt en de Domplatz.

Vervoer naar Weimar

Deze cultuurstad bereik je met verschillende vervoerstypen. Reis bijvoorbeeld vanaf Amsterdam met de trein naar Weimar en bereik deze stad binnen zeven uur. Andere vervoersmogelijkheden zijn met het vliegtuig naar Dresden en vanuit Dresden de trein naar Weimar of zelf met de auto op rondreis door Duitsland.

Heb jij al besloten om naar Weimar te gaan? En moet je alleen nog uitzoeken waar je gaat verblijven? Neem dan eens een kijkje tussen alle leuke hotels die wij aanbieden!