JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Visum | Welke visa en reisdocumenten zijn nodig voor jouw reis?
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 verre vakanties

Onze top 10 hotels op verre bestemmingen!

* Prijs kan i.v.m. beschikbaarheid tot moment boeking wijzigen.

Visum  

Reizen vergroot je wereld en verlegt je grenzen. De meeste landen kun je zonder visum bezoeken. Denk hierbij aan alle landen in de Europese Unie, maar ook landen die in het Schengengebied vallen zijn vrij in en uit te reizen voor houders van een Nederlands paspoort. Vaak heb je voor landen die buiten Europa liggen wel een visum nodig. Denk bijvoorbeeld aan Kaapverdië of Egypte, maar ook Sri Lanka of de Verenigde Staten. Hieronder lees je meer over hoe een visumaanvraag werkt en voor welke landen je een visum dient aan te vragen.

Wat is een visum?

Simpel uitgelegd is een visum een toestemming die je nodig hebt bepaalde landen te bezoeken. Dit kan zijn in de vorm van een speciaal document dat je vooraf aan dient te vragen bij de ambassade van een land of een simpel visum die je bij aankomst op de luchthaven kunt aanschaffen of na je online boeking kunt kopen. Over het algemeen zijn er kosten aan het aanschaffen van een visum verbonden. Deze wisselen echter per land. Over het algemeen is een visum de stempel die je in je paspoort krijgt na aankomst in het land dat je bezoekt.

Waarom is een visum nodig?

Het antwoord hierop is simpel. Een visum is nodig om een land te mogen betreden. Zonder een geldig visum hebben landen het recht je toegang te weigeren. Er zijn verschillende redenen waarom je voor sommige landen een visum nodig hebt. De voornaamste reden is het controleren wie het land binnenkomt en daarin een overschot aan toeristen te kunnen beperken.

Hoe vraag je een visum aan?

Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen. Bij Prijsvrij krijg je na jouw boeking een mail met daarin informatie hoe je een visum of e visum kunt aanschaffen voor het land dat jij gaat bezoeken. Dit gaat via onze partner E-visums. Hier vul je je gegevens in, betaal je de kosten voor dit specifieke toeristenvisum en daarna ontvang je de aangevraagde visa. Het voordeel aan deze service is dat zij je snel verder helpen met mogelijke vragen. Uiteraard sta je vrij om jouw visums op een andere manier te regelen.

Voor welke landen heb ik een visum nodig?

Zoals al eerder vermeld mag je als EU burger binnen landen in de Europese Unie vrij reizen. Ook voor landen als Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk heb je (nog) geen visum nodig. Ook hoef je voor een kort verblijf vaak geen visum aan te schaffen. Hieronder vind je voor welke landen je wel een visum bij een verblijf korter dan 30 dagen nodig hebt:

Overstap in de Verenigde Staten of Canada

Vlieg je via de Verenigde Staten of Canada naar jouw vakantiebestemming? Vergeet dan niet om ESTA of eTA reistoestemming aan te vragen voor jouw reis. Dit is namelijk voor alle reizigers verplicht die via de Verenigde Staten of Canada vliegen. Een overstap in de Verenigde Staten of Canada komt vaak voor bij bestemmingen in het Caribisch gebied, zoals naar Cuba, de Dominicaanse Republiek, Mexico, de Bahama's, Jamaica, Barbados en de Nederlandse Antillen. Controleer daarom altijd je vluchtschema zorgvuldig.   

Bezoek jij een van deze landen binnenkort en heb je nog geen visum aangeschaft? Bekijk de Visa4Travel pagina en vraag vandaag nog jouw visa aan! Ook kun je voor meer informatie terecht op onze Visum FAQ. Nog niet helemaal zeker welk land jij gaat bezoeken? Neem eens een kijkje in het aanbod van Prijsvrij en vind de vakantie die bij jou past!