Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Canarische Eilanden ×
    • La Palma ×
    • Fuencaliente ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Fuencaliente

Gelegen in het uiterste zuiden van het Canarische eiland La Palma, omringd door bergen, vulkanen en wijngaarden ligt het bijzondere dorpje Fuencaliente. Het dorpje met minder dan 1000 inwoners dankt zijn naam aan een oude warmwaterbron genaamd Fuente Caliente. Een vakantie naar Fuencaliente betekent een vakantie vol prachtige uitzichten, relaxte sfeer en mooie zwarte lavastranden. Perfect voor natuur- en strandliefhebbers! Voor wie van lekker eten houdt, is Fuencaliente de ideale vakantiebestemming. De beroemde wijn Malvasia wordt in Fuencaliente geproduceerd. Tip: combineer deze lekkere drank (of een ander drankje) met een heerlijke Spaanse paella terwijl je uitkijkt op de zee en de palmbomen voor het ideale vakantiegevoel!

Lees meer

Populaire vakanties Fuencaliente

Fuencaliente en omgeving

Het bergdorp Fuencaliente bestaat uit zes wijken, elk met hun eigen karakteristieken. Zo vind je in het westen van het dorp de stranden en baaien terwijl je in het oosten juist ruige kusten tegenkomt. De zee is aan de oostkant ook wat onrustiger dan aan de westkant, dit komt door de oostelijke passaatwind. Vanwege de vulkanische activiteiten die het eiland rijk is, zijn de stranden hier zwart. Bijzonder om te zien! In de wijk Los Canarios bevindt zich de hoofdstraat. De uitgelezen plek om een gezellig terrasje te pakken of iets te kopen in een van de leuke boetiekjes.

Bezienswaardigheden Fuencaliente

Wie van natuur, mooie uitzichten en zwarte stranden houdt, kan zich prima vermaken in Fuencaliente. Het dorpje wordt omgeven door vulkanen. De 428 meter hoge vulkaan Teneguia is voor het laatst uitgebarsten in 1971. Een andere vulkaan in de omgeving heet San Antonio, deze 657 meter hoge vulkaan barstte voor het laatst uit in 1677. De twee vulkanen behoren tot de vulkanengroep Cumbre Vieja, bekend van de vulkaanuitbarsting eind 2021 die 85 dagen duurde. Door het vulkanische landschap is het zuiden van La Palma een van de droogste plekken van het eiland. Dat betekent overigens niet dat hier geen groen te vinden is. Integendeel: door de vruchtbare vulkaangrond zul je versteld staan van alle cactussen, wijnranken en pijnbomen die je er tegenkomt. Het is zeker geen straf om hier te gaan wandelen! Geniet tijdens je wandeltochten van het bijzondere lavalandschap en neem ook zeker een kijkje bij de vuurtoren ‘Faro de Fuencaliente’. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht!

Weer en beste reistijd

In Fuencaliente is het bijna altijd goed weer! Net als op de gehele Canarische Eiland regent het er weinig en is het er bijna altijd meer dan 20 graden. Overdag geniet je tot laat van de Canarische zon. Vergeet ook zeker niet je zwembroek mee te nemen want de watertemperatuur is het gehele jaar door tussen de 20 en 24 graden. Bekijk hier onze tophotels in Fuencaliente en boek jouw volgende vakantie naar de zon!