JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Bezienswaardigheden van La Gomera » Prijsvrij.nl

De must-see bezienswaardigheden op het groene eiland La Gomera!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 21-09-2021

Zonder het op te zoeken: Bij welk land hoort La Gomera? Heel goed, de Canarische Eilanden! Omdat het een wat minder bekend eiland is zal het je niet verbazen dat het hier ook een stukje rustiger is dan op bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife. Mocht dit je aanspreken dan is het zeker aan te raden om verder te lezen, want wij hebben de must-see bezienswaardigheden van La Gomera voor je verzameld. En mocht je helemaal nieuw zijn op het gebied van La Gomera; we hebben de tips en highlights per stad voor je verzameld, zo kies je ook gelijk jouw favoriete bestemming op dit groene eiland.

#1 Hermigua

Dit is jouw plek als je gek bent van natuur! Gelegen in het binnenland aan de noordkant van het eiland vind je hier prachtige landschappen en een schitterende vallei. De omgeving van Hermigua biedt alles wat je nodig hebt om prachtige wandeltochten te maken.

Hoteltip: Ibo Alfaro***


Uitzicht in Hermigua

#2 Imada

In het binnenland van het zuidelijke deel van La Gomera vind je Imada, een klein dorpje dat je tegen het ravijn van Refate vindt. Dit betekent nog meer schitterende natuur met verschillende uitgezette hike-tours.


Hiken naar Imanda

#3 Playa de Santiago

Maakte jouw hart een sprongetje bij het woord ‘playa’, maar was je ook wel te spreken over de landschappen die we eerder beschreven? Dan combineer je dit toch, en wel met een vakantie in Playa de Santiago. Deze kustplaats vind je helemaal in het zuiden van La Gomera en ligt tegen de ruige rotsachtige omgeving van het binnenland.

Hoteltip: Jardin Tecina****


Het strand en de zee in Playa de Santiago

#4 San Sebastian De La Gomera

Aan de oostkust vind je de hoofdstad van La Gomera. Nu denk je misschien dat het om een drukke stad gaat, maar niets is minder waar. Het centrum is er knus en rustig, maar beschikt over leuke winkeltjes en mooie pleintjes. Een paar bezienswaardigheden in San Sebastian zijn het archeologisch museum en de vesting Torre del Conde, dat zich midden in een schitterend groen park bevindt. Oh ja, op het heerlijke zandstrand liggen kan hier ook erg goed ;-)

Hoteltip: Torre Del Conde***


Het centrum van San Sebastian De La Gomera

#5 Valle Gran Rey

Ben je een echte strandliefhebber? Dan is dit jouw place to be! Je vindt in Valle Gran Rey – dat aan de westkust van La Gomera ligt – namelijk niet één, maar drie strandjes. Vlak bij de haven vind je een rustig zandstrandje, bij La Puntilla vind je een ander knus strandje en bij La Playa geniet je van helderblauw water door het kiezelstrand. En bij deze laatste vind je ook een paar gezellige restaurantjes.

Hoteltip: Playa Calera****


Het strand van La Puntilla


Zoals je hebt kunnen lezen biedt het groene eiland La Gomera voor iedereen wat wils. Of je nu op avontuur wilt in het bergachtige binnenland of lekker wilt luieren op een strandje: het kan allemaal. Kijk dus snel bij ons aanbod aan heerlijke accommodaties en boek vandaag nog jouw favoriet!