Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Canarische Eilanden ×
  • Gran Canaria ×
  • Las Palmas ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria ligt in het noorden van het eiland, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het is een culturele stad met veel historische bezienswaardigheden. Bezoek de wijk Vegueta met Casa de Colón waar Columbus verbleef of bezoek de oudste kathedraal van Gran Canaria. Een echte aanrader is het nieuwe aquarium Poema del Mar waar je 35 verschillende ecosystemen kunt vinden met meer dan 350 soorten vissen, amfibieën en reptielen. Spot jij ze allemaal? Ga ook shoppen in verschillende winkelcentra of relax op het kilometerslange goudgele zandstrand Las Canteras voor een verfrissende duik. In de avond kun je eten in heerlijke restaurants en aan de boulevard. Geweldig, wij willen er naartoe!

Lees meer

Populaire vakanties Las Palmas

Bezienswaardigheden in Las Palmas

De meeste toeristen kiezen voor het zuiden van Gran Canaria als vakantiebestemming. Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria ligt in het noorden en is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je op het eiland bent. Het is een culturele stad met historische bezienswaardigheden. Vegueta is het hart van deze cultuur met onder andere Casa de Colón waar Columbus verbleven zou hebben,  Museo Canario met voorwerpen uit de prehistorie en niet te vergeten is in deze wijk de oudste kathedraal van Gran Canaria gelegen. Bezoek ook zeker Doramas Park. Dit is een dorp in de bouwstijl van een bekende schilder, met veel groen en kleine watervallen.

Stranden, winkels en aquarium in Las Palmas

Naast dat het een culturele stad is heeft Las Palmas meer te bieden dan alleen historische gebouwen. De stad beschikt over onder andere een grote haven en lange, uitgestrekte goudgele stranden. Het populairste strand is Playa de las Canteras. Dit fijne zandstrand is maar liefst 3,5 kilometer lang. Het strand is zelfs zo lang dat het is opgedeeld in verschillende stranden. Je kunt hier heerlijk zonnen, zwemmen en leuk snorkelen! Wil je een rustiger strand dat je buiten het hoogseizoen haast voor jezelf kan hebben? Dan zijn La Laia en El Confital aanraders!

Naast relaxen op het strand en dobberen in de zee heb je in Las Palmas verschillende leuke winkelcentra waar je goed kunt shoppen. Las Arenas is het grootste en bekendste winkelcentrum gelegen naast het havengebied.

Klimaat Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en is gelegen in het noorden. Het eiland heeft een heerlijk klimaat met weinig regen. In de wintermaanden van oktober tot en met maart kan het af en toe wel flink regenen in het noorden. Het is een aangename bestemming om te overwinteren aangezien de temperaturen dan tussen de 18 en 24 graden liggen. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 31 graden, maar door de Sahara hitte kan dit oplopen tot de 40 graden.

Als je in Las Palmas verblijft kun je op het vliegveld van Las Palmas landen. Als je de stad wil bezoeken vanuit een andere verblijfplaats op het eiland kun je het beste een auto huren of met het openbaar vervoer reizen.

Blog

 • Foto
  3 tips voor een onvergetelijke tijd in Las Palmas
  07 oktober 2021

  In deze blog zetten wij Las Palmas in het zonnetje, want deze veelzijdige vakantiebestemming heeft superleuke uitstapjes en highlights te bieden. Wij hebben voor jou drie tips verzameld, dus lees snel verder & ontdek deze fijne bestemming!

  Tips voor Las Palmas