JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
3 tips voor een vakantie in Las Palmas » Prijsvrij.nl

3 tips voor een onvergetelijke tijd in Las Palmas

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 07-10-2021

De Canarische Eilanden staan bij iedereen bekend als een heerlijke vakantiebestemming. In deze blog nemen wij je virtueel mee naar onze favoriet, namelijk Gran Canaria. En nog specifieker zetten wij de hoofdstad Las Palmas in het zonnetje, want deze veelzijdige vakantiebestemming heeft veel superleuke uitstapjes en highlights te bieden. Wij hebben voor jou drie tips verzameld, zodat je hopelijk over genoeg redenen beschikt om Las Palmas als jouw volgende vakantiebestemming te kiezen. Ga jij voor een onvergetelijke tijd?

Tip 1: surfen in Las Palmas

Een eiland betekent sowieso heel veel zee, maar omdat Las Palmas door haar gunstige ligging ook over schitterende golven beschikt kun je hier perfect surfen. Naast de noordkust is ook de zuidkust van Gran Canaria heel geschikt om lekker te kunnen surfen. Vind je het leuk om te leren surfen en heb je nog geen of weinig ervaring? Dan vind je in Las Palmas ook verschillende surfscholen waar je onder leiding van echte pro’s de basis leert van het surfen. Ben je al wat verder gevorderd? Dan kun je op Las Palmas ook terecht voor bijvoorbeeld wind- en kitesurfen. De golven zorgen voor genoeg uitstapjes rondom Las Palmas.


Surfen in Las Palmas

Tip 2: winkelen in Las Palmas

Wie denkt dat Gran Canaria alleen geschikt is om op het strand te liggen heeft het mis. Het bruisende centrum van Las Palmas heeft een groot aanbod aan de allerleukste winkeltjes. Zo vind je er verschillende grote winkelcentra – wel zo lekker als het heet is – maar ook leuke straatjes met kleinere winkeltjes. Hoe groot de buit ook is, na het winkelen sluit je de dag heerlijk af op een terrasje voor een lekker hapje en drankje. Extra tip voor winkelen op Las Palmas: ondanks Gran Canaria bij Spanje hoort heeft het zijn eigen belastingtarief. Dit is slechts 7% wat het vaak een stuk goedkoper maakt dan in Nederland!


Las Palmas

Tip 3: avontuur in de natuur rondom Las Palmas

Niet alleen zorgt de zee voor voldoende waterpret, de bergen maken dit decor compleet. Zo kun je bijvoorbeeld in iets meer dan een half uurtje al naar de Montaña de Guia rijden: een schitterend bergachtig natuurlandschap waar je allerlei activiteiten kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een spannende wandeltocht of ga voor dat extra beetje adrenaline en huur mountainbikes. Er zijn hier avontuurlijke activiteiten voor jong en oud te vinden.


Montana

Ga jij (één van) onze tips opvolgen tijdens jouw vakantie naar Las Palmas? Stuur ons dan je gekste vakantiefoto toe en wie weet schitter jij op een van onze social media kanalen.